Kadıralak Yaylası’na bahar geldi: Mavi Yıldız çiçekleri renklendirdi!

Trabzon’a yaklaşık 75 kilometrelik bir uzaklıkta bulunan ve Tonya ilçesine bağlı olan Kadıralak Yaylası, ziyaretçilerini mest ediyor. Baharın müjdecisi haline gelen yaylada açan çiçekler, adeta renk cümbüşü oluşturdu. 

SEYAHAT 15.04.2021, 13:05 16.04.2021, 09:29
Kadıralak Yaylası’na bahar geldi: Mavi Yıldız çiçekleri renklendirdi!

Baharın müjdecisi, Mor Yayla’da açan renk renk açan çiçekler oldu! Trabzon il merkezine yaklaşık 75 kilometrelik mesafede yer alan ve Tonya il merkezine ise 10 kilometrelik mesafede bulunan Kadıralak Yaylası, Nisan ayını çiçeklerle karşıladı. Bünyesinde meşhur olan Mavi Yıldız Çiçekleri’nin barındıran Kadıralak Yaylası, bir yandan da Mor Yayla olarak adlandırılıyor. Adeta rengarenk bir havaya bürünen yayla, adını aldığı mor renge boyandı. Yıllar boyunca birçok vatandaş tarafından ziyaret edilen büyülü yayla, yerden yaklaşık bin 300 metre yükseklikte bulunuyor.



Koruma altındaki mavi yıldız çiçeği dikkat çekiyor

Bir yıldır koronavirüs salgını nedeniyle sessizliğe bürünen ve yeni yeni ziyaretçi ağırlamaya başlayan yayla, Karadeniz’e ise yaklaşık 29 km uzaklıkta bulunuyor. Yaylayı ziyaret eden az sayıda turist ise, büyülü manzara ve sımsıcak bahar havasının tadını çıkarıyor. İlerleyen dönemlerde Trabzon’un önemli cazibe merkezlerinden bir olması planlanan Kadıralak Yaylası’na, Uzungöl tadında yapay bir göl de yapılması da planlar arasında. Yaylada yeşeren 'mavi yıldız' çiçeği ise, yaylayı cazibe haline getiren ayrı bir unsur. Koruma altında olan ve bu kararın 'Uluslararası Bern Sözleşmesi' alındığı mavi yıldız çiçeği, yılda sadece iki hafta olarak belirdiği için ayrı bir önem taşıyor. 



Turizme açılarak daha çok ziyaretçi ağırlayacak

Daha önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Tabiat Parkı olarak belirlenen Kadıralak Yaylası,2 yıl önce neredeyse 20 bin kişiyi ağırlamıştı. Yaylada bulunan mayi yıldız çiçeğinin iki hafta sonunda solması ve dol olayından kaynaklı mavinin daha farklı bir tonunu yakalandığını söyleyen yöre halkı, bu yıl tamamen şanssız bir dönem yaşadıklarını belirtti. Turizme açılması planlanan ve yeni projelerle renklendirilmesi planlanan Kadıralak Yaylası, renkli çiçekleri ile eşsiz bir bahar havası yaşamak isteyenleri bekliyor.

Yorumlar (0)