İsviçre Alpleri değil Kümbet

Giresun'da geniş ladin ve çam ormanlarıyla kaplı Kümbet Yaylası, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadelede doğal ortamıyla misafirlerine adeta nefes oluyor.

SEYAHAT 29.06.2021, 23:21 01.07.2021, 09:57
İsviçre Alpleri değil Kümbet

Giresun'a bağlı Dereli ilçesi sınırlarında 1.800 rakımda bulunan Kümbet Yaylası, kentin önemli turizm destinasyonlarının başında geliyor. Ormanların verdiği huzuru tecrübe etmek isteyen doğaseverler kış ve yaz aylarında yaylayı ziyarette bulunuyor.

Salgın sürecinde ilginin daha da arttığı Kümbet Yaylası, şehir hayatından bunalanların tercihleri arasında yer alıyor. Uçsuz bucaksız çam ve ladin ormanları ziyaretçileri kucaklıyor. Doğaseverler ayrıca 5 kilometre uzaklıktaki Ayma ve Koçkayası'nı da gezme olanağına sahip oluyor.

"Daha yoğun turist ilgisi bekliyoruz"

Dereli Kaymakamı Murat Atıcı, Kümbet Yaylası'na ilginin bir hayli fazla olduğunu dile getirdi.

Koronavirüs ile mücadele çerçevesinde ilginin daha da arttığını kaydeden Atıcı, misafirlerin yaylaya doğayı yaşayabilmek için genellikle günübirlik geldiğini belirtti.

Atıcı, halkın şehir merkezlerinden ziyade yaylaya çıkmayı tercih ettiğini ifade ederek, "Bu da yayla turizminin artmasına sebep oluyor. Özellikle salgın şartlarında fiziki mesafe koşullarına uyacak geniş sahalar olduğu için yurttaşlar yaylaya çıkmayı tercih ediyorlar. İlerleyen aylar için tüm önlemlerimizi aldık, daha yoğun turist ilgisi bekliyoruz." dedi.

"Alpleri aratmıyor"

Ailesi ile birlikte İstanbul'dan gelen Esma Yıldırım da Kümbet Yaylası'nı ziyarette bulundu. Tatil maksatlı yaylaya geldiklerini söyleyen Yıldırım doğayı çok sevdiğini ifade etti. Yıldırım, şöyle konuştu:

"Burası harika bir yer. Bol oksijen, bol yeşillik... Burası Alpleri aratmıyor. İstanbul'dan buraya geldik, ilaçları bıraktık. Buranın havası hepimize çok iyi geliyor."













Yorumlar (0)