İşte Sakarya Nehri'nin doğduğu yer

Sakarya Nehri'nin doğduğu Eskişehir'e bağlı Çifteler ilçesinde yer alan Sakaryabaşı, su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından kayda alındı.

SEYAHAT 23.03.2023, 00:32 23.03.2023, 17:43
İşte Sakarya Nehri'nin doğduğu yer

Sakarya Nehri'nin Sakarya'ya bağlı Karasu ilçesinden Karadeniz'e döküldüğü noktaya kadarki 824 kilometrelik yolculuğunun başladığı yer olan Sakaryabaşı, 2020'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Doğal Sit Alanı' olarak ilan edilmişti.

Kızılırmak ve Fırat'ın ardından ülkemizin en uzun üçüncü akarsuyu olan Sakarya Nehri'nin doğduğu nokta olan Sakaryabaşı, turkuaz ve billur rengiyle bölgeye gelenleri kendine hayran bırakıyor.



"Her yerden su çıkışı var"

Su altı görüntü yönetmeni Ceylan ve ekibi, dört mevsim 18 ila 22 derece olan su sıcaklığı ile bozkırda dalış noktası oluşmasına olanak sağlayan alanın güzelliğini ve su altındaki yaşamı görüntüledi.

Ceylan, basın mensuplarına, Sakarya Nehri'nin çıkış yerinin berraklığıyla adeta göz kamaştırdığının altını çizerek, bahse konu noktaya olan ilginin artmasıyla birlikte Çifteler Belediyesinin, Sakaryabaşı'nda uluslararası standartlı ve tam donanımlı yetkili bir dalış merkezini oluşturduğunu dile getirdi.

Ceylan, şöyle devam etti:

"Sakarya Nehri'nin doğduğu noktada iki ana su çıkışının yanı sıra bölgenin her yerinde su çıkışları gözleniyor. Yayın balığı, 'Nil Tilapyası' olarak bilinen balıklar, jilet balıklarının akrabaları, yengeçler, sazan balıkları, karidesler görüntüledik."

Yorumlar (0)