İşte dünyanın en alçak noktası

Cildi tedavi ettiği öne sürülen çamuru ve doğal yapısıyla öne çıkan binlerce senelik tarihe sahip Lut Gölü, her sene çok sayıda yabancı ve yerli turist konuk ediyor. Göl, deniz düzeyinin 422 metre altında yer alıyor. Göl suyunda bulunan çok sayıda mineral, suyun kaldırma kuvvetini de artırıyor. Misafirler, bu özelliği sebebiyle hiçbir gayret sarf etmeden su yüzeyinde duruyor.

SEYAHAT 12.04.2022, 20:51 12.04.2022, 21:01
İşte dünyanın en alçak noktası

Binlerce senelik tarihi, cildi tedavi ettiği öne sürülen çamuru ve doğal yapısıyla ünlenen Lut Gölü, Ürdün'ü ziyarette bulunan yabancı ve yerli turistlerin en fazla ziyaret ettiği noktaların başında geliyor.

Dünyanın en alçak noktası

Ürdün, Filistin ve İsrail arasındaki hudut hattında konumlanan Lut Gölü, deniz düzeyinin 422 metre altında yer alıyor. Tuz oranının aşırı derecede yüksekliğinden dolayı canlı hayatının olmadığı göl, 'Ölü Deniz' olarak da isimlendiriliyor.

Kıyıları ve yüzeyi 'dünyanın en alçak noktası' olarak görülen 300 metre derinliğe sahip göl kıyılarının büyük kısmı tuzdan meydana geliyor.

Doğal manzarası ve tarihi geçmişiyle dünyanın farklı bölgelerinden turistlerin dikkatini çeken Lut Gölü'nün çamuru ve suyunda yoğun olarak brom, potasyum, kükürt ve magnezyum gibi bazı mineraller ihtiva ettiği belirtiliyor. Bu sebeple göldeki çamur ve suyun, cilt rahatsızlıklarına çok iyi geldiği kaydediliyor.

Rahatlıkla yüzülebiliyor

Öte yandan, göl suyunda bulunan çok sayıda mineral, suyun kaldırma kuvvetini de artırıyor. Misafirler, bu özelliği sebebiyle hiçbir gayret sarf etmeden su yüzeyinde duruyor.

Gölün Ürdün hududundaki kıyılarında ise çok sayıda turistik tesis hizmet veriyor.

Tesislerin haricinde bazı bölgelerde de göle girilebiliyor. Araçlarıyla buralardaki park bölgelerine gelen turistler, engebeli arazilerden inerek tuzla kaplanan kıyılardan göle erişim sağlayabiliyor.

Başkent Amman'a yaklaşık olarak 50 kilometre uzaklıkta bulunan Lut Gölü'nden İsrail'e ait kıyılar net bir şekilde görülebiliyor.





Yorumlar (0)