İşte doğaseverlerin yeni rotası

Doğaseverlerin yeni gezi rotası olan Tunceli'ye bağlı Pülümür ilçesinde bulunan Sarıgül Yaylası, zirvesi tamamen karla kaplı olan dağlar arasında yeşilin tüm tonlarıyla ziyaretçilerini konuk ediyor.

SEYAHAT 25.05.2022, 19:03 26.05.2022, 12:13
İşte doğaseverlerin yeni rotası

İlkbahar mevsiminin gelişiyle birlikte doğanın tekrar canlandığı ilçede, yeşillenen kırlar ve meralarda açan çiçekler muhteşem manzaralar ortaya koyuyor.

Dört mevsim el değmemiş tabiatıyla öne çıkan ilçede, Arapkızı Dağı, Hatun Köprüsü, Gelin Odaları ve Ağlayan Kayalar turizme katkı sağlıyor.



Köy kahvesinde mola...

İlçedeki Buyer ve Meydan dağları arasında konumlanan Sarıgül Yaylası da özellikle ilkbahar aylarında turistlerin en gözde gezi rotasında bulunuyor.

Araçlarıyla kent merkezinden yola çıkan doğaseverler, yaklaşık olarak iki saat süren yolculuğun akabinde ilçeye bağlı Kocatepe köyüne varıyor.

Burada bulunan köy kahvesinde bir süre boyunca dinlenen doğaseverler, mola sona erdiğinde yeniden araçlarına biniyor ve Sarıgül Yaylası'nın yolunu tutuyor.



Zorluklarla dolu yolculuğun sonunda ...

Dağlık alanda zorlu ulaşımın ardından yaylaya ulaşan doğaseverler, yemyeşil doğa ve zirvesi tamamen karla kaplı dağları aynı kadrajda görebilmenin büyük heyecanını yaşıyor.

Dağlarındaki buzulları, alçak rakımlı kısımlardaki akarsuları, yeşeren bitkileri ve açan rengarenk çiçekleriyle dikkatleri üzerine çeken yayla, doğa gezintisiyle kentin stresinden uzaklaşarak keyifli zaman geçirmek isteyenleri konuk ediyor.



Yorumlar (0)