İstanbul’un 600 yıllık Kalfa Köyü, önemli tarihi eserleri barındırıyor!

İstanbul’un Çatalca ilçesine yaklaşık 25 kilometrelik bir mesafede bulunan Kalfa Köyü, buram buram tarih kokan büyülü dokusuyla ziyaretçilerini mest ediyor. Tarihi yaklaşık 600 yıl öncesine dayanan ve drone ile görüntülenen köy, İkinci Beyazıt döneminde kurulmuş ve Cumhuriyet döneminde Kalfa Köy adını almıştı. 

SEYAHAT 24.04.2021, 14:36 25.04.2021, 12:15
İstanbul’un 600 yıllık Kalfa Köyü, önemli tarihi eserleri barındırıyor!

İstanbul’un Çatalca ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta yer alan ve tarih öncesinden kalma büyülü bir tarihe sahip olan Kalfa Köyü, ziyaretçilerini geçmişe götürüyor. Kentin en eski köylerinden bir tanesi olan ve tarihi 600 yıl öncesine dayanan Kalfa Köyü, aslında İkinci Beyazıt zamanına dayanan bir tarihe sahip. İkinci Beyazıt döneminde Horasan Türkleri bulunan köy, ‘Halife Köy’ adını almış. Ancak daha sonra Cumhuriyet döneminin gelmesiyle beraber ‘Kalfa Köy’ adını alan mahalle, havadan drone yoluyla görüntülendi. 



Havadan büyülü tarih görüntülendi

Ayrıca tarihi önemi yüksek olan eserlere de ev sahipliği yapan Kalfa köyü, sokaklarına gizlenmiş olan mistik ve gizemli tarihiyle herkesi mest ediyor. 600 yıllık bir geçmişe dayanan büyülü köy, bünyesinde Osmanlı Devleti’nden kalma eserleriyle dikkat çekiyor.



Bu eserler arasında hamamlar, türbe, cami, çeşme gibi detaylar da bulunuyor. Drone ile havadan fotoğraflanan ve video kaydı altına alınan büyülü köyde halk, hayvancılık üzerinden geçim sağlıyor. Ayrıca köyün yakınında bulunan ormanlık alandan çıkan kömürden de geçim sağlayan köyün nüfusu ise, 900 civarında.



Tarihi çok eskilere dayanıyor

Orman köyü olduğu için tarım konusunda çok bir şey yapılamadığı belirtilen köyü adı,  Horasan Türkleri zamanında ‘Halife Köy’ adını almış. Ancak daha sonra Cumhuriyetin ilk yıllarında adı Kalfa köy olarak değişen köyün, 1200’lü yıllarda Horasan’dan gelen Şeyh Sinan tarafından kurulduğu biliniyor. Bilinen tarihi 600 yıllık olan köyü, daha eskilere hatta 1000 yıllık bir geçişe bile sahip olduğu söyleniyor.

Yorumlar (0)