İstanbul’u bu kez Ruslar tanıttı!

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en önemli ticaret ve kültür buluşmalarının yapıldığı İstanbul, bu kez Rusların gözünden aktarıldı. Şehri gün doğumunda drone ile görüntüleyen Rus film ekibi, Ayasofya ve Çamlıca Camilerinde çıkan manzaralarla görüntüleri görenleri hayran bıraktı.

SEYAHAT 25.03.2021, 11:17 26.03.2021, 09:28
İstanbul’u bu kez Ruslar tanıttı!

Türkiye’nin önemli kenti İstanbul, bu kez Ruslar tarafından tanıtıldı. Kenti havadan drone ile görüntüleyen Rus film ekipleri, yaptıkları klip ve çektikleri fotoğraflarla görenleri adeta mest etti. Çamlıca ve Ayasofya Camilerinin öncelikli olduğu klipteki görüntüler, gön doğumunda çekilirken herkesi hayran bıraktırdı.  Yaklaşık 3 haftalık bir süre içerisinde çekimleri yapılan İstanbul klibine ise, “Kıtaların aşkı” adı verildi. Rus film ekibi Timelab tarafından hazırlanan klip, özellikle gün doğumu ve gün batımı saatlerinde çekildi.

Klibe, denizdeki yunuslar da eşlik etti

İzleyenlere enfes İstanbul görüntüleri izleten klipte İstanbul Boğazı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Galata Kulesi, Çamlıca ve Ayasofya Camii gibi ikonik simgeler de görünüyor. İstanbul kentinin kültürel ve tarihi dokularını bir araya getiren klip, modern yapıları da bambaşka bir bakış açısıyla ele alıyor. Hazırlanan klibin sosyal medya aracılığıyla yayınlanıp, İstanbul’u dünyaya tanıtacak bir düzeye getirilmesi planlanıyor. Ayrıca klipte Marmara Denizi’nin misafirleri sevimli ve tatlı yunuslar da eşlik etti.

Dünyadaki tüm güzellikleri, kliplerle ortaya çıkarmayı amaçlıyorlar

İstanbul’u çok etkileyici bulan ve St. Petersburg şehrinden geldiğini belirten Rus Yönetmen Andrew Efimo, salgın sürecinden bu yana ilk projelerini İstanbul’da yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Amaçlarının dünyadaki tüm güzellikleri göstermek olduğunu belirten Efimo, İstanbul’un eşi benzeri olmayan bir kent olduğunu belirtti.



Asya ve Avrupa kıtalarını birleştirmesiyle de farklı kültürlerin bir araya geldiği İstanbul hakkında Efimo, bir sonraki çekimlerini de Kapadokya’da yapmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul klibinin neredeyse 60 milyon izlemeyi geçmesi hakkında ise Efimo, bunun kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Yorumlar (0)