İstanbul'un yanı başında 1 metre kar var

Ülkemizin en önde gelen kış turizmi merkezlerinden biri olan Kartepe'de kar kalınlığı 1 metreyi buldu. Kar yağışının ardından yurttaşlar, hafta sonu tatilinde Kartepe'ye akın etti.

SEYAHAT 20.12.2021, 22:54 22.12.2021, 08:46
İstanbul'un yanı başında 1 metre kar var

Kocaeli’ne bağlı Kartepe ilçesindeki yüksek bölgelerde 5 gün evvel başlayan kar yağışı etkisini devam ettiriyor. Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu Kartepe, her yıl olduğu gibi bu yıl da yabancı ve yerli tatilcileri konuk etmeye başladı. Şiddetli kar yağışını fırsat bilen yurttaşlar, günün tadını karla vakit geçirerek çıkardı. Lapa kapa karı değerlendiren yurttaşlardan bazıları kızak yaparken, bazıları ise fotoğraflar çekerek anı ölümsüzleştirdi.

Manzarası parmak ısırtıyor

Yoğun kar yağışının olduğu Kartepe'de kaydedilen görüntüler, manzarasıyla parmak ısırtıyor. Havadan kayda alınan görüntüler ise kartpostallık manzaralar sergiliyor. Kızak yapan yurttaşlar zaman zaman kazaları da beraberinde getiriyor. Hafta sonunda özellikle Kartepe'ye inişte ve çıkışta uzun kuyruklar oluşuyor.

Ekiplerin yoğun çalışması sürüyor

Diğer yandan, belediyenin kar timleri de yağışın yoğun olduğu alanlarda trafiğin aksamaması adına iş makineleriyle tuzlama faaliyetlerini devam ettiriyor. Kartepe'ye girişinde kontrol noktası oluşturan güvenlik güçleri ise kış lastiği taktırmayan sürücüleri geri çeviriyor, zirveye çıkacak olan sürücülere de uyarılar yapıyor. 





Yorumlar (0)