İstanbul Havaalanı’ndan büyük başarı! Avrupa’nın zirvesine yerleşti

Açıldığı ilk günden bu yana yoğun ilgi gören İstanbul Havaalanı, önemli bir başarıya daha imza atarak Avrupa’nın en çok uçuş yapılan havaalanı oldu. 

SEYAHAT 30.07.2022, 14:23 31.07.2022, 11:35
İstanbul Havaalanı’ndan büyük başarı! Avrupa’nın zirvesine yerleşti

Bugüne kadar birçok önemli rekora imza atan İstanbul Havaalanı, hem Türkiye’de hem de dünyada adından söz ettirmeye devam ediyor. Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) tarafından açıklanan verilere göre, 22-28 Temmuz tarihleri arasını kapsayan dönemde Avrupa’nın en çok uçuş yapılan havaalanı, İstanbul Havaalanı oldu.
 

İlk 8’de Türkiye’den iki havaalanı yer aldı

Günlük ortalama 1327 uçuş yapılan İstanbul Havaalanı, bu özelliği ile bir kez daha rakiplerini geride bıraktı. EUROCONTROL tarafından açıklanan istatistiklere göre, Avrupa’nın gözde havaalanları Paris Charles de Gaulle ve Amsterdam Schiphol, 22-28 Temmuz tarihleri arası dönemdeki uçuş sayıları ile bir kez daha İstanbul Havaalanı’nın gerisinde kaldı. Paylaşılan listede, Antalya Havaalanı da 8’inci sırada kendine yer buldu. Günlük 942 sefere ev sahipliği yapan Antalya Havaalanı, bu özelliği ile ilk 8 içerisinde yer alarak, önemli bir başarıya daha imza attı.

“Bu hafta bir kez daha İstanbul Havaalanı’mız birinci oldu”

EUROCONTROL tarafından açıklanan istatiksel verilerin ardından açıklamalarda bulunan İGA Havaalanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, “Bu hafta bir kez daha İstanbul Havaalanı’mız birinci oldu. Personellerine hak ettiği değeri verirsen, kriz senaryolarına hazırlıklı olursan, tüm paydaşların ile takım ruhuna bürünerek çalışırsan, işte böyle sonuçlar da ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)