İstanbul'da gün batımını izlemek için en romantik yerler!

 İstanbul, konu gün batımına geldiğinde sizlere inanılmaz güzel ve romantik anlar yaşatacak noktalar sunuyor.

SEYAHAT 09.12.2019, 10:30
İstanbul'da gün batımını izlemek için en romantik yerler!

Gün batımı kovalamacılığı, en popüler seyahat etkinliklerinden biri haline geldi; herkes, sosyal medyada hesaplarında en iyi gün batımı fotoğraflarını paylaşmak ve arkadaşlarını kıskandırmak için yarışıyor. Sizler için gidebileceğiniz noktalardan birkaç tanesini derledik.

Galata Kulesi

Bu kule, 14. yüzyılda Cenevizliler tarafından inşa edilmiştir ve o zamandan beri İstanbul’un tarihinin ve siluetinin önemli bir parçası olmuştur! Burası, bir zamanlar kentin en yüksek noktası ve ünlü Hezarfen Ahmet Çelebi'nin Boğaz boyunca “uçmak” için yapay kanatlar kullandığı yerdi.

Bugün, tam bu noktadan kentin tam 360 derece panoramik manzarasını görebilirsiniz. Hazarfen'in gittiği noktada durduğunuzda  güneşin arkanızda pembe, mor ve kırmızı tonlarına dönüştüğüne de şahit olacaksınız .

Sanatkarlar Parkı

Boğaz'a doğru eğimli tepe olarak Beyoğlu'nun hemen kenarında yer alan bu park, Topkapı Sarayı ve Ayasofya'dan Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan köprüye kadar Boğaz'ın  tüm manzarasını sunmaktadır.

Halka açık bir park olduğu için, yolda bir torba cips veya patlamış mısır almaktan çekinmeyin ve önünüzde batan güneşin tadını çıkarın. 

Çamlıca Tepesi

Çamlıca, şehirdeki en yüksek noktalardan biridir; Boğaz ve Marmara Denizi'ne bakan iki tepeye sahiptir. Gün batımının mükemmel görüntüsünü görmek, kentin en ünlü yerlerinden birinde dinlenmek ve bir şeyler atıştırmak için tercih edebileceğiniz en güzel yerlerden biridir.

İstanbul'daki en büyük camilerden biri tam da bu tepenin üzerine inşa edildi ve minareler kentin üzerinde yükselirken ve silüetiyle göz doldururken gün batımını seyretmek oldukça büyüleyici olacaktır.

Pierre Loti Tepesi

 

Haliç üzerinde güneş batarken izleyebileceğiniz en iyi manzarayı mı arıyorsunuz? Pierre Loti Tepesi yani tüm tarihi yarımadanın manzarasıyla çay içebileceğiniz bu yerin aranan yer olduğuna emin gibiyiz.

 

Tepeye, şehri ve özellikle bu manzarayı seven Fransız romancı Pierre Loti’nin adı verildi. Bu yüzden, dikkat edin ve Haliç'in arkasında güneş batarken ortaya çıkan tüm renkleri gördüğünüzden emin olun. Ayrıca, tüm harika yapıların yanı sıra gözünüze Galata Kulesi de takılacaktır.

Büyük Valide Han

Bu şehirdeki en gizli noktalardan biridir ama hala en iyisidir. Tarihi yarımadanın zirvesine kadar yukarı çıktığınızda şehirle baş başa kalacağınız bu noktaya yani bir çatıya ulaşacaksınız. Güneş, arkanızda kalacaktır; Haliç ve Boğaz'ı renk cümbüşü içerisinde görmek oldukça keyifli olacaktır.

Yorumlar (0)