İstanbul'da gerçekleşen en iyi müzik festivalleri!

Yılın her ayı, İstanbul'da müzikseverler için oldukça. Yıl boyunca heyecan verici uluslararası müzik festivallerinin çeşitliliğinin tadını çıkarın!

SEYAHAT 04.12.2019, 15:30
İstanbul'da gerçekleşen en iyi müzik festivalleri!

İstanbul, her mevsim ve zevk için bir müzik festivali hedefidir. Neredeyse her türün dünyaca ünlü müzik yıldızları İstanbul'da sahne alıyor ve şehir, megastarların küresel turlarının en önemli duraklarından biri oluyor.

İstanbul Müzik Festivali

Yaklaşık 40 yıldır İstanbul'da Türkiye'nin en prestijli Klasik Müzik Festivali yapılmaktadır. İstanbul Müzik Festivali, her yıl şehrin dört bir yanından çarpıcı mekanlarda gerçekleşiyor. Her yıl, dünyanın en iyi olaylardan biri olarak damgasını vuruyor. Başka nerede böyle tarihi mekanlarda inanılmaz bir müzik şöleni izleyebilirsiniz!? Gelecek yıl için İstanbul Müzik Festivali programına göz atın ve gösterinin tadını çıkarın!

One Love Müzik Festivali

One Love Festivali, uluslararası rock yıldızlarına ev sahipliği yapıyor, aynı zamanda yaz sezonunun ilk açık hava müzik festivali olarak İstanbul'un en iyi etkinliklerinden biridir.

Rock'n Coke

Rock'n Coke, iki yılda bir düzenlenen ve üç geceyi kapsayan, rock severler için İstanbul'un en popüler etkinliklerinden biridir.

İstanbul Uluslararası Caz Festivali

 

Avrupa'nın en iyi caz festivallerinden biridir ve 2018 yılında festivalin 25. yıldönümünü kutladık. Performanslar, her türde jazz müziğini icra eden sanatçılardan oluşuyor. Etkinliğin bir parçası olmak için tüm dünyadan sanatçılar geliyor. İstanbul Uluslararası Caz Festivali'nin bir diğer fantastik özelliği de, genç ve geleceği parlak olan caz sanatçılarını, “Genç Caz” olarak adlandırdığı bir kategori açmasıdır. Halen iyi bilinen birçok sanatçı, festivalin Genç Cazının bir parçası olarak başladı. Amaç da Türkiye'de caz kültürünü büyütmek ve yeni sanatçılarla tanışmak için izleyicileri bir araya getirmektir. Öyleyse, Temmuz ayında İstanbul'daysanız, programı kontrol ettiğinizden ve sizleri hangi inanılmaz performansları beklediğinden emin olun!

İstanbul Opera Festivali

 

Operayı harika yapan nedir? Dünyanın en büyük sahnesinin olduğu tarihi bir mekan, inanılmaz bir müzik, muazzam yıldızlar mı? İstanbul Opera Festivali, dünyanın en iyi bilinen operalarının küresel süperstarlarından imparatorluk saraylarında gerçekleşen konserlerle dolu. Gösteriler ya ikonik Topkapı Sarayı'nın önündeki İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde yapılmakta ya da Zorlu Sahne Sanatları Merkezi'nin modern sahnesinde yer almaktadır. Festival, genel olarak Haziran ayına kadar sürüyor ve toplamda 10’dan az performans gerçekleşiyor; bu nedenle önceden bilet rezervasyonu yaptırmak genellikle iyi bir fikir.

Akbank Caz Festivali

Türkiye'nin en uzun süreli festivallerinden bir diğeri ise Akbank Caz Festivali. Genellikle sonbaharda gerçekleşir ve hem Türkiye'den hem de dünyanın her yerinden sanatçılara ev sahipliği yapar. Akbank Caz Festivali'nin ilginç özelliklerinden biri, çeşitli boyutlardaki ve şehrin her yerine dağılmış mekan ve kulüplerin kullanımıdır. Bu, İstanbul'u ziyaret edenlere, tıpkı şehri, atmosferi ve müziği hissetme fırsatı sunuyor. Dünyanın her yerinden gelen en iyi isimlerin şehrin içindeki mekanlarda performanslarını sergileyeceklerinden emin olabilirsiniz.
 

Yorumlar (0)