İngiltere’de ulaşım krizi! Bilet satışını durdurdular

İngiltere’nin dünyaca ünlü havayolu şirketi British Airlines, ülkenin en büyük havalimanlarından olan Heathrow’dan kısa mesafeli uçuş bileti satışlarını 1 haftalığına durdurduğunu açıkladı. 

SEYAHAT 02.08.2022, 16:53 03.08.2022, 12:56
İngiltere’de ulaşım krizi! Bilet satışını durdurdular

Almanya ve Fransa’da olduğu gibi İngiltere’de de ulaşım krizi büyümeye devam ediyor. Karayolu ulaşımının yanı sıra havayolu ulaşımında da personel eksiği bulunan firmalar, müşterilerden gelen yoğun talebe yetişmekte zorlanıyor. Ülkedeki birçok ulaşım şirketinde aynı problem yaşanırken, mağduriyet yaşayan vatandaşlar ise aksaklıklara tepki gösteriyor. 

Mağduriyetler artıyor

Yeteri kadar kalifiye eleman bulamayan ulaşım firmaları, havalimanlarında oluşan mağduriyetlerin önüne geçemiyor. Çoğu yolcunun bavulları saatlerce ortada kalırken, check-in kuyrukları da metrelerce uzuyor.

British Airlines’ten tepki çeken karar

İngiltere başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yaşanan bu sorunlara bir yenisi daha eklendi. Ülkenin dünyaca ünlü havayolu şirketi British Airlines, arz talep dengesinin sağlanamaması sebebiyle, 1 hafta boyunca Heathrow’dan kısa mesafeli uçuş bileti satılmayacağını duyurdu. İngiltere’nin en büyük havalimanlarından olan Heathrow’a yönelik bu karar, İngiliz vatandaşların tepkisini daha da perçinledi. 

11 Eylül’den itibaren yolcu sayısı kısıtlanacak

Öte yandan ulaşım krizine ilişkin bir adım da Heathrow’u işleten firmadan geldi. Firmadan yapılan açıklamaya göre, ülke genelindeki kriz çözülünceye kadar günlük giden yolcu sayısı 100 bin kişi ile sınırlandırıldı. 11 Eylül’den itibaren uygulanacak olan kısıtlama ile havalimanındaki yoğunluğun önüne geçilmek isteniyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, kalifiye eleman eksikliği sebebiyle kısa süreli bir çözüm beklenmediğini dile getirdiler. 

Yorumlar (0)