İngiltere'den Türkiye için seyahat uyarısı! "Bu şehirlere gitmeyin!"

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye seyahat etmeyi planlayan kişiler için dün bir uyarı yayınladı. Uyarıda, “kalabalık bölgelerden uzak durulması” yönünde vatandaşlarına çağrı yapan İngiltere, “muhtemel bir terör saldırısına” karşı uyarı yaptı.

DÜNYA 13.08.2022, 10:47 13.08.2022, 20:52
İngiltere'den Türkiye için seyahat uyarısı! "Bu şehirlere gitmeyin!"

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye seyahat etmeyi planlayanlar için dün bir güncelleme yayınladı.

İngiltere’den “kalabalık yerlerden uzak durun” uyarısı

İngilizler için popüler bir destinasyon olarak bilinen Türkiye, “gerekli durumlar dışında seyahat edilmemesi gereken yerler” şeklinde işaretlendi.

İngiliz basınındaki haberlerde, İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın yayımladığı metinde, Tunceli, Hatay, Kilis ve Diyarbakır’a seyahat edilmesinin tavsiye edilmediği bilgisi paylaşıldı. Ülkenin Suriye sınırına 10 km yakınındaki bölgelere yönelik bütün seyahatlerin dışında Hakkari ve Şırnak illerine de zorunlu olmadığı sürece seyahat edilmemesi önerildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamada, Türkiye’ye yönelik ziyaretlerin büyük çoğunluğunda herhangi bir problemle karşılaşılmadığı belirtilse de İngiliz vatandaşlarından “çevresine karşı tetikte olmaları” beklenirken, “kalabalık, turistik yerlerde bulunmamaları” yönünde çağrı yapıldı.

“Ankara ve İstanbul da dahil olmak üzere…”

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın yayımladığı metinde, “Şu anda durum, daha önceye göre sakin. Fakat Temmuz 2016’daki darbe girişiminin etkisi Türkiye’de hala hissediliyor. Bazı sınırlamalar sürse de darbe girişiminden sonra uygulanan olağanüstü hal kaldırıldı.” sözlerine yer verildi.

Bakanlık, Türkiye’de terör grupları tarafından saldırı girişiminde bulunma ihtimalinin “çok muhtemel” olduğu uyarısını yaptı. İngiltere’nin yayımlamış olduğu resmi metinde, terör saldırılarına vurgu yapılırken, ülkenin güneydoğusu ve en kalabalık şehirleri özellikle Ankara ve İstanbul’un tehlikede olabileceği aktarıldı. Ayrıca, Türk yetkililerin bazı yoğun alanlarda rastgele kimlik kontrolleri yapması sebebiyle turistlere, pasaportlarını yanlarında taşıma çağrısı yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı, tatilcileri, yerel yetkililerinin talimatlarına uymaya ve basında çıkan seyahat önerileri ve haberleri takip etmeye davet etti.

Yorumlar (0)