İhtişamlı saray “İshak Paşa” da karlar temizleniyor!

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde bulunan ve Osmanlı’nın Doğu Anadolu Bölgesi’ne hediyesi olan “İshak Paşa Sarayı”, bölgedeki yoğun kar yağışının ardından beyaz örtüye büründü. UNESCO listesinde bulunan büyülü sarayın içerisi, ziyaretçilerin rahat gezebilmesi ve tarihi yapıların zarar görmemesi açısından kardan temizleniyor.

SEYAHAT 03.03.2021, 15:04 04.03.2021, 09:07
İhtişamlı saray “İshak Paşa” da karlar temizleniyor!

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı olan ve ilçeye 7 kilometre uzaklıkta bulunan “İshak Paşa Sarayı” ziyaretçilerine tarih yolculuğu ve görsel şölen yaşatmaya devam ediyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun Doğu Anadolu Bölgesi’ne bırakmış olduğu en seçkin yapılardan bir tanesi olan İshak Paşa Sarayı, bölgede yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle beyaz örtü altında. UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi’nde de yer alan büyülü saray içerisinde, kar temizleme çalışması yapılıyor.

Kar püskürtme makineleri ve kürek yardımıyla kar temizleniyor

1784 yılında inşa edilen ve Çıldıroğulları soyundan gelen II. İshak Paşa tarafından kendi döneminde yaptırılmış olan sarayda, kar temizleme çalışmaları devam ediyor. Tarihi yapının zarar görmemesi ve ziyaretlerin aksamadan devam etmesi adına yapılan kar temizliği, ilk olarak avluda biriken karlar giderilmesi adına başladı. Bölgede temizleme çalışmasını sürdüren ekipler, kar püskürtme makinesi ve küreklerle beraber çalışmayı sürdürüyor.

Sarayın, 166 tane odası bulunuyor

“Medeniyetler geçidi" olarak adlandırılan bölgede 1900 rakımlı tepeye kurulu olan saray, Osmanlı’nın Anadolu’dan günümüze ulaşan tek saray mimarisi olarak dikkat çekiyor. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam eden İshak Paşa Sarayı, karla kaplı ve sislik görüntüsüyle de ziyaretçilerini mest ediyor. Yılı her dört mevsimi sahip olduğu bambaşka bir doğal güzelliği ziyaretçilerine sunan sarayda 166 oda, türbeler, iç-dış avlular, divan, fırın, mutfak, hamam, cami ve surlar yer alıyor.

Yorumlar (0)