Ihlara ve Kapadokya’ya gelmeden karşılayan Selime katedrali, dikkat çekiyor!

Kapadokya bölgesinin en büyük katedrali olması ve Ihlara Vadisi’ne gelmeden turistleri karşılayan ilk büyülü alan olan Selime katedrali, doğal renkleriyle dikkat çekiyor. Kar yağışıyla beyazlar altında kalan katedralin manzarası da yerli ve yabancı turistler tarafından dikkat çekiyor.

SEYAHAT 21.02.2021, 18:04 22.02.2021, 14:57
Ihlara ve Kapadokya’ya gelmeden karşılayan Selime katedrali, dikkat çekiyor!

Aksaray şehir merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve Selime beldesine yakın mesafede bulunan “Selime Katedrali”, yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği büyülü bir doğal harika olarak dikkat çekiyor. Kapadokya bölgesinin en büyük katedrali olan ve Ihlara Vadisi’nin de adeta giriş kapısı olan Selime, Hristiyanların yaklaşık 1700 yıl öncesinde ilk yüksek sesli ayini yaptıkları yer olarak biliniyor.

Duvarlarında Hristiyan dini izleri taşıyor

Katedral bölgesinde; kiliseler, manastırlar, kervan yolu, irili ufaklı yüzlerce peribacası ve eşsiz manzara dikkat çekiyor. Her yıl bol sayıda turistin geldiği katedral, kayaların oyulmasıyla beraber iki katlı olarak inşa edilmiş. Katedralde yer alan mutfaklar, ambar damları ve odalar gibi yaşam alanları ise, Bizans sanatının izlerini taşıyor. Duvarlarda ise Hazreti İsa'nın göğe çıkışı ile Meryem Ana gibi tasvirler bulunmakta.

2020 yılında 240 bin kişi ziyaret etti

Yaz kış demeden her mevsim ziyaret edilen katedral, özellikle kış aylarında doyumsuz bir manzara seyri için gözde mekanlardan bir tanesi haline geliyor. Yerli ve yabancı turistler, kaya oymaların arasından geçiyorlar. Zirveye ulaştıktan sonra hem bölgenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfeden ziyaretçiler, hem de bir yandan bol bol fotoğraf çektirerek anı biriktiriyorlar. 2019 yılında 543 bin kişi tarafından ziyaret edilen katedral, 2020 yılında Koronavirüs salgını nedeniyle 240 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Yorumlar (0)