Iğdır'ın doğa harikası: Boya paletini andırıyor

Ülkemizin en doğusunda yer alan Gökkuşağı Tepeleri, rengarenk görüntüsü ve doğal yapısıyla yurt içi ve yurt dışından ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

SEYAHAT 25.09.2021, 20:47 27.09.2021, 10:03
Iğdır'ın doğa harikası: Boya paletini andırıyor

Iğdır'a bağlı Tuzluca ilçesinde bulunan tepeler, farklı boyutlarının yanı sıra sarı, yeşil, kahverengi, beyaz ve mor renkleri ile adeta bir boya paletini andırıyor.

Sosyal medyada ünlendi

Farklı toprak katmanlarını ve yapılarını bir arada barındırması sebebiyle rengarenk görüntü sunan tepeler, son dönemde sosyal medyada artış gösteren ünü sayesinde bölgenin en gözde doğa turizmi alanlarından biri konumuna geldi.

Bölgenin uğrak noktalarından

Erzurum ve Kars-Iğdır kara yolunun hemen kenarında bulunan tepeler Ağrı Dağı'nın yanı sıra Iğdır'daki Ağrı Dağı Milli Parkı, Kars'taki Ani Ören Yeri, Sarıkamış ormanları, Ardahan'daki Şeytan Kalesi ve Çıldır Gölü, Ağrı'daki Balık Gölü ile İshakpaşa Sarayı'nı görmek için bölgeye gelen ziyaretçilerin uğrak noktaları arasında yer alıyor.

Renk cümbüşü

Özellikle sonbahar mevsiminde neredeyse bütün renklerin en belirgin bir biçimde görülebildiği tepelerdeki bitki örtüsü olmayan toprak yapısı, ortaya koyduğu renk ziyafetiyle yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi görüyor.

Bol bol fotoğraf çekiyorlar

Sporcular, fotoğraf meraklıları ve doğaseverler, hem farklı tonlardaki tepeleri fotoğraflama hem de doğa ile iç içe gezinti yapma olanağı buluyor.

"Yurt dışından da ziyaretçilerimiz var"

Sosyal medya platformları üzerinden gönüllü tanıtım yapan yöre sakinlerinden İlteriş Kağan Taşkınsu, basın mensuplarına, Gökkuşağı Tepeleri'nin son dönemlerde özellikle sosyal medya mecralarında bir hayli geniş üne kavuştuğunu dile getirdi.

Konukların bu doğal güzellikten memnun kalarak ayrıldıklarını söyleyen Taşkınsu, "Iğdır'ın konumu itibarıyla hem çevre ülkeler İran, Gürcistan ve Nahçıvan'dan hem de Türkiye'nin farklı kentlerinden ziyaretçileri ağırlıyor." dedi.

"Tepesine ulaşmak kolay"

Tepelere ulaşmanın oldukça kolay olduğunu, kara yolu kenarına kadar araçlarla geldikten sonra kısa bir yürüme mesafesiyle ulaşıldığını kaydeden Taşkınsu, "Özellikle de Ağrı Dağı gibi bir zenginliğin bölgede yer alması nedeniyle dağa gelen ziyaretçiler burayı da ziyarette bulunuyor. Tüm doğaseverleri buraya çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

















Yorumlar (0)