Hz. Meryem’den Kleopatra’ya tüm insanlığı cezbeden 2800 senelik antik havuz 

Pamukkale Antik Kenti’nde bulunan antik havuz, 36 derece sıcaklığı ile turistleri ağırlamaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistler suya şifa bulmak için giriyor. 

SEYAHAT 25.07.2021, 12:36
Hz. Meryem’den Kleopatra’ya tüm insanlığı cezbeden 2800 senelik antik havuz 

UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan ve “Beyaz Cennet” olarak bilinen Pamukkale’deki Hierapolis Antik Kenti, şifalı suyu ile yerli ve yabancı turistleri çekmeye devam ediyor. Özellikle pandemi döneminde çok fazla ilgi gören antik kent, içerisindeki turkuaz rengi sıcak suyu ve manzarası ile insanları kendine hayran bırakıyor. 





Kleopatra’nın burada yüzdüğüne inanılıyor 

“Kleopatra Havuzu” olarak bilinen ve Kleopatra’nın da burada yüzdüğüne inanılan havuz, yaz tatilinde turistlerin uğrak mekanı oldu. 40 derecelik hava sıcaklığının yanında 36 derecelik su sıcaklığına sahip olan havuzun 2 bin 800 senelik olduğu ifade ediliyor. 





Bölge halkının şifalı olduğuna inandığı su, Antik Çağ’dan itibaren termal tedavi merkezi olarak biliniyor. M.S. 692 senesinde meydana gelen deprem ile sütunları yıkılması ve taşların ortasında suyun birikmesiyle oluşan doğal havuz hem yazın hem de kışın 36 derecelik suya sahip. Bu su hakkında anlatılan bir rivayete göre ise Hz. İsa’nın annesi Hz. Meryem, rahatsız olan gözünü bu su ile iyileştirdi. 



Yorumlar (0)