Herkes bu kayaları görmeye geliyor: Eylül ayında 35 bin kişi ziyaret etti

Artvin'de Hatilla Vadisi Milli Park içerisinde bulunan Bazalt Kayalığı son zamanlarda yabancı ve yerli turistlerden yoğun ilgi görüyor.  

SEYAHAT 11.10.2022, 11:38
Herkes bu kayaları görmeye geliyor: Eylül ayında 35 bin kişi ziyaret etti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Artvin'deki Hatila Vadisi Milli Parkı'nda 2016 yılında hizmete alınan Türkiye'nin en yüksek cam seyir terası 2022 yılı Eylül ayı ile beraber yaklaşık 35 bin turist ağırladı. 

Hatilla Vadisi’ne yoğun ilgi

İl merkezine 15 kilometre uzaktaki Sıkıldım Kayası mevkiinde 490 metre rakımda, Hatila Deresi'nden 220 metre yükseklikte sarp kayalara inşa edilen seyir terası, sonbaharda da ziyaretçilerini ağırlıyor. Cam terasa bin 200 metre uzaklıkta yer alan ve turizm noktası olarak belirlenen Bazalt Kayalar da son yıllarda ziyaretçi akınına uğruyor. Bölgede Bazalt Kayalar'ın oluşumuyla ilgili bilimsel veri bulunmasa bile sütunların, volkanik patlama neticesinde lavların soğumasıyla oluştuğu biliniyor. Kayaların özellikle görseli insanların dikkatini çekerken, birçok yerli ve yabancı turist, ziyaret ettikleri bölgede fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştiriyor.

“9 ayda 35 bin turist ziyaret etti” 

Hatila Cam Teras Turizm İşletmecisi ve Köy Muhtarı olan Ümit Akalın, yaptığı açıklamada “Cam terasa büyük ilgi var. Son 9 aylık süreçteki verilere bakıldığında 35 bin civarında turist misafir ettik. Cam seyir terasının dışında bazalt kayalar da ilgi görüyor. Hatila Vadisi Milli Parkı içinde bulunan bazalt kayalıkları turizm noktası olarak ilan edildi. Cam seyir terası ile bazalt kayalıkları arasında bulunan mesafe yaklaşık bin 200 metre kadar. Aradaki mesafe kısa olduğu için bütün misafirlerimiz aynı şekilde bazalt kayalıklarını da görmek istiyor. Buraya gelip fotoğrafı, manzarayı gördükten sonra gayet memnun bir şekilde dönüyorlar” sözlerini kullandı. 

“Sosyal medyada gördüm ilk fırsatta ziyaret ettim” 

Sosyal medyada görerek bazalt kayaları ziyaret ettiğini söyleyen Nezahat Dede, “İlk kez geliyorum. Sosyal medyada görmüştüm ilk fırsatta ziyarete geldim. Çok merak ediyordum ve merakımı giderdim. Herkese de öneririm, çok güzel yerler. Kayaların şekilleri ve kolaylıkla kayaların üzerine çıkmamız ve rahat gezmemiz. Yani bunlar gerçekten çok güzel, gezmeye değer yerler” sözlerini kullandı. Dilan Şahinbaş ise “Daha önce gelmemiştim fakat burada bazalt kayalar olduğunu biliyordum. Burası tahmini 5 milyona yakın geçmişi olduğu biliniyor, çünkü ilk volkanik patlamalarla ortaya çıkan bölge belki de dünyanın ilk oluşumunda ortaya çıktı. Ben de ilk kez bazalt kayaları gördüm. Çok etkilendim. Alan derinliği, sütunların yukarıya doğru çıkması, nizamlı şekilde çıkması çok etkilendim” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)