Hazirandan itibaren turkuaz akıyor: Mavigöl misafirlerini bekliyor

Giresun'da bulunan Göksu Deresi'nde küçüklü büyüklü dört gölden oluşan Mavigöl, bu yıl da doğaseverlerden ilgi görüyor.

SEYAHAT 20.07.2021, 20:55 21.07.2021, 15:10
Hazirandan itibaren turkuaz akıyor: Mavigöl misafirlerini bekliyor

Giresun'da bulunan Kuzalan Tabiat Parkı'nda turkuaz rengiyle dikkatleri üzerine çeken Mavigöl, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Dereli ilçesinde 482 hektarlık bölgedeki gölleri, şelaleleri, akarsuları ve subasar ormanları ile dikkati çeken Kuzalan Tabiat Parkı'nın önemli kaynak değerleri arasında bulunan Mavigöl, Göksu Deresi'nde küçüklü büyüklü dört gölden oluşuyor.

Haziran ayından aralık ayına kadar turkuaz renkte akıyor

Karadeniz Bölgesi'nin tek sodalı deresi olan Göksu Deresi içinde, havzanın kayalık yapısına bağlı olarak oluşan göller, karların erimesiyle hava koşullarına göre haziran ayından aralık ayına dek turkuaz renkte akıyor.

Giresun kent merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Mavigöl, COVID-19'la (yeni tip koronavirüs) mücadelede 1 Temmuz tarihinden itibaren geçiş yapılan kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabıyla doğaseverlerden ilgi görmeye başladı.

"Normalleşmeyle birlikte ilgi arttı"

Giresun Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, kentin turizm potansiyelinin en önemli noktalarından birinin Mavigöl ve Kuzalan Tabiat Parkı olduğunu dile getirdi.

Buranın Karadeniz'in en fazla ziyaret edilen noktalardan biri haline geldiğini kaydeden Gürgenci, bu yaz döneminde de turkuaz görünüme bürünen gölün büyük ilgi görmeye başladığını belirtti.

Gürgenci, Mavigöl'ün, kentin en fazla ziyaret edilen noktalarından biri olduğuna işaret ederek, "Özellikle doğa turizmi yönünden şehrimizin çok önemli kaynak değerlerinden birini oluşturmakta. Salgın sürecinin tamamlanmasıyla bu süreç hızlı bir şekilde gelişecek. Kuzalan ve özellikle Mavigöl, salgın öncesinden daha çok sayıda ziyaretçiyi konuk etmeye başlayacaktır." sözlerini sarf etti.

Giresun Valiliği'nin yörede Göksu travertenlerinin yapımına ek olarak çeşitli projeler de yürüttüğünün altını çizen Gürgenci, şöyle devam etti:

"Doğal kaynaklar içerisinde bulunan Göksu travertenleri ile Mavigöl ve Kuzalan Tabiat Parkı bir proje ile birbirine bağlanıyor. Bu bütünlükle içerisinde yer alan şelaleler, doğal güzellikler, sodalı su ve göle bakan ormanlarıyla beraber yöre çok önemli turizm destinasyonu haline geliyor. Valiliğimizce o bölgedeki projelerin bitmesiyle bölge turizmine ivme kazanıyor olacak."

Başkan Şenlikoğlu herkesi davet etti

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu ise herkesi Mavigöl'e davet etti.

Gölün, koronavirüs salgınından evvel her sene on binlerce insanı ağırladığını dile getiren Şenlikoğlu, "Kontrollü normalleşme ile birlikte Mavigöl tekrar eski günlerine dönmeye başladı. Turkuaz rengine tekrar kavuşan göl, bugünlerde yerli ve yabancı çok sayıda kişi tarafından ziyaret ediliyor." şeklinde konuştu.

Şenlikoğlu, belediye olarak Dereli ilçesinin turizm potansiyelini yükseltmeye yönelik tanıtım faaliyetlerini sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)