Hayalet kasabaya dönüşen Kolombiya’daki El Placer, savaşın izlerini taşıyor!

Kolombiya’da iç savaşın etkilerini taşıyan El Placer kasabası, ziyaretçilerine savaşın etkisi altından çıkamamış etkileyici bir tarih sunuyor. Tozlu topraklar içerisindeki kasaba, 52 yıllık savaştan kalan izleri taşırken, kasaba adeta hayalet bir duruma geldi.

SEYAHAT 02.05.2021, 11:07 03.05.2021, 10:53
Hayalet kasabaya dönüşen Kolombiya’daki El Placer, savaşın izlerini taşıyor!

Kolombiya merkezine yaklaşık 754 kilometrelik bir mesafede bulunan El Placer kasabası, 52 yıllık büyük savaşın izlerini taşımaya devam ediyor. Putumayo eyaletine bağlı kasaba, ziyaretçilerine adeta hayaletlerle dolu bir hava yaşatan kasaba, savaştan kalan izleriyle de tüy ürpertici dakikalara da sahne ediyor. Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri ile hükümet güçleri arasında yaşanan dev savaş sonrası yaralarını sarmaya çalışan kasaba, tozlu topraklı yolları ile çatışmanın etkisi altından çıkamadı.



Pablo Escobar’ın tahribatlarını da taşıyor

Bünyesinde Putumayo ormanını da bulunduran El Placer kasabasındaki evler de savaşın etkisini, eskime ve yıpranmadan kaynaklı taşıyor. 1980’li yılların sonuna doğru ortaya çıkan ve madde kullanımı üzerine kasabada büyük bir kartel oluşturan Pablo Escobar’ın tahribatlarının da hissedildiği kasabanın yaşadıkları, tüm Kolombiya ve tüm dünyaya yayılmıştı. Escobar’ın hayatı, birçok dizi ve filme de konu olmuştu. Bilmeyenler de bu sayede hem kasabaya, hem de Escobar’ın yaşattıklarına ve yaptıklarına vakıf olmuşlardı.

El Placer, savaşın izlerini taşıyor

Halkın derinden etkilendiği olayların etkisindeki kasabada ayrıca, 2012 yılında ‘Hafıza müzesi’ adında bir yer de kurulmuştu. Bu müzede yaşanan olayların fotoğrafları ve o dakikaları yaşatan objeler de sergileniyor. Hayatlarının tam orasında savaşın izlerini silemeyen yerel halk, dünyanın en şiddetli olayını El Placer’de yaşamıştı. 

Yorumlar (0)