Havadan görüntülendi: Gölyazı, tekrar adaya dönüştü!

Bursa’ya yaklaşık 39 kilometrelik bir mesafede bulunan ve Uluabat Gölü üzerinde bulunan Gölyazı adası, havadan görüntülendi. Geçtiğimiz aylarda yaşanan kuraklık nedeniyle ada statüsünden çıkan Gölyazı, bölgede suların yeniden yükselmesiyle tekrar ada görüntüsüne kavuştu.

SEYAHAT 01.04.2021, 14:20 02.04.2021, 11:50
Havadan görüntülendi: Gölyazı, tekrar adaya dönüştü!

Bursa il merkezine yaklaşık 39 kilometre uzaklıkta bulunan yüz binlerce yıllık geçmişi olan tarihi köy Gölyazı, havadan drone ile görüntülendi. Ocak ayında köyün kara ile birleştiği görülmüş ve ada statüsünü yavaş yavaş kaybettiği görülmüştü. Buna neden olarak Uluabat köyünde yaşanan kuraklık öne sürülmüş ve bu nedenle sular da çekilinde tarihi ada direk karaya bağlı görünmüştü. Geçen iki ayın ardından suların yükselmesiyle beraber, tarihi ada yeniden ada statüsüne kavuştu.

Gün batımı görüntülendi

Yerli ve yabancı turistler tarafından yılın her ayı ve mevsimi ziyaret edilen tarihi adanın geçmişi ise, milattan önce 6. yüzyıla dayanıyor. Bursa ilinin en gösterişli ve zengin yerleşim bölgesi olan Gölyazı’da, balıkçı tekneleriyle beraber göl manzarası da yapılabiliyor. Kısıtlamaların geri geldiği hafta sonundan hemen önce turist akınına uğrayan tarihi ada, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.



Doğa fotoğrafçıları, Gölyazı’ndan ve Uluabat gölünden muhteşem gün batımı manzaraları fotoğrafladı. Adayı turlayarak bolca fotoğraflayabilen ziyaretçiler, gün sonunu ise muhteşem bir gün batımı manzarasıyla sonlandırabiliyorlar.

Karların erimesi su düzeyini arttırdı

Kış aylarında göl suyunun yükselmesiyle beraber, adaya ulaşım uzun köprü aracılığıyla oluyor. Ancak bu kış kurak bir mevsim yaşayan adada, birkaç hafta önce kar yağışı gerçekleşmişti. Bu nedenle yağan karların erimesiyle de beraber gölde bir hareketlilik oluştu. Suların yükselmesi sonucundan apayrı bir güzelliğe bürünen köy, yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmeye başlandı. Suların çekilmesi nedeniyle tarihi köyün çevresinde bulunan sazlıklar ve adacıklar su altından gün yüzüne çıkmıştı. Ancak su düzeyinin artması, eski güzelliği geri getirdi.

Yorumlar (0)