Harbiye Şelalesi'nde sıcak hava yoğunluğu

Hatay'da bunaltıcı havadan uzaklaşıp tabiat nefes almak isteyenler, Defne ilçesinde bulunan Harbiye Şelalesi'nin yeşillikleri arasında bir güzel serinliyor.

SEYAHAT 16.08.2022, 00:33 16.08.2022, 17:39
Harbiye Şelalesi'nde sıcak hava yoğunluğu

Kentte 30 dereceyi geçen sıcaktan bunalanlarla turistler, sarmaşıkla kaplı gürgen ve çınar ağaçları arasında gezinti imkanı sunan mesire bölgesinin ziyaretçi sayısını arttırıyor.

Yunan mitolojisinde 'su perisi' olarak geçen Daphne'nin gözyaşları olduğuna inanılan şelaleyi ziyaret edenler, hem yeşil çevrenin fotoğrafını çekiyor hem de altından serin suların geçtiği bölgede piknik yapıyor.

Bazı ziyaretçiler, yürüyüşün ardından ayaklarını ve ellerini şelaleden akan suya sokarak bir güzel serinliyor.

"Esnaf da çok mutlu"

Hatay Turizm Derneği'nden Başkan Hakan Boyacı, basın mensuplarına, Harbiye Şelalesi'nin şehrin en önemli turizm mekanlarından biri olduğunu ifade etti.

Mesire bölgesindeki hava sıcaklığının, Defne'ye kıyasla çok düşük olduğunun altını çizen Boyacı, "Harbiye Şelalesi, sıcaklardan bunalan yabancı ve yerli ziyaretçilerin uğrak noktası haline geldi. Burada, serin suyun içinde kahve içme, yemek yeme olanağı bulabiliyorsunuz. Harika bir manzara eşliğinde gezinti şansı sunuyor." diye konuştu.

Boyacı, etrafında kafeterya ve otellerin bulunduğu mesire bölgesinin girişinde yöresel ürünlerin satışa sunulduğunu kaydederek, mesire bölgesindeki hareketliliğin esnafı da çok mutlu ettiğini aktardı.

Yorumlar (0)