Hakkari’de köylüler, karın zevkini kayak yaparak çıkardılar!

Hakkari il sınırları içerisinde bulunan Aşağı Kayalar köyünde kayak yapmak isteyen köylüler, kendi usullerine göre bir seçenek buldu. Keni imkanlarıyla kayak takımı yapan köylüler, tepelerde kaydı. Köylülerin en büyük eğlencesi haline gelen etkinlik, çevre köylere de ilham verdi.

SEYAHAT 17.02.2021, 16:03 17.02.2021, 16:13
Hakkari’de köylüler, karın zevkini kayak yaparak çıkardılar!

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı ve ilçeye yaklaşık 23 kilometre uzaklıkta yer alan Aşağı Kayalar Köyü’nde akıl almaz bir eğlence yaşanmaya başladı. Aşağı Kayalar Köyü sakinleri, tepelerine yağa karı fırsat bildiler ve kendi imkanlarıyla yaptıkları kayak takımlarıyla birlikte kayak yapmaya başladılar. Köyde yaşayan gençler ve diğer köylüler, kayak takımlarını dayanıklılığıyla bilinen dişbudak ağacından yaptılar.

Çevre köylerden de ilgi oluştu

Tırmandıkları tepelerden kayak yapan köylüler, en çılgın ve büyük eğlencelerini bulmuş oldular. Kayak takımlarına ‘Liyan’ adını veren Aşağı Kayalar Köyü kayakçıları, bu etkinliği kar yağdığından bu yana her gün neredeyse yapıyorlar. Aşağı Kayalar Köyü kayakçılarının yaptığı kayak eğlencesi, çevre köylerdeki sakinlerine de ilham verdi. Böylece bölgede kayak yapma, ilgi odağı haline gelen bir etkinlik oldu.


 

Kayak takımları, dişbudak ağacından yapıldı

Aşağı Kayalar köyüne gelen ve kayak yapmak isteyenler, ilk olarak dişbudak ağacından yapılmış olan tahta kayak takımlarından satın alıyorlar. Ardından köyün gençleriyle beraber, yaklaşık 3 saatlik yürüyüşün ardından 2 bin 500 rakımlı tepeye tırmanıyorlar. Aldıkları kayak takımlarını kayış ve iple ayaklarına sabitleyen köylüler, kayak pistine dönüşen karlı yamaçlardan kayak yaparak eğlencenin tadını çıkarıyorlar. Hayallerinin profesyonel kayak takımı almak olduğunu belirten köylüler, imkanları genişleyince bunu gerçekleştireceklerini belirtiyorlar.
 

Yorumlar (0)