Hakkari Merga Bütan Kayak Merkezi, yenilenen yüzüyle hizmet veriyor!

Hakkari’nin 12 kilometre kuzey doğusunda bulunan ve görüntüsüyle Alp Dağları’na benzeyen Merga Bütan Kayak Merkezi, yenilendi. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla yeni bir görüntüye kavuşan Merga Bütan, sportif ve turistik anlamda bir merkez olmayı hedefliyor.

SEYAHAT 16.03.2021, 16:42 17.03.2021, 10:25
Hakkari Merga Bütan Kayak Merkezi, yenilenen yüzüyle hizmet veriyor!

Hakkari il merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan ve Türkiye’nin tam da Kuzeydoğu ucu sınırında yer alan Mergabütan Yaylası’nda bulunan Hakkari Merga Bütan Kayak Merkezi, yenilenen çehresiyle ziyaretçilerini bekliyor. Yepyeni bir görünüme kavuşan kayak merkezi, dünyanın en iyi ve en önemli kayak merkezlerine sahip olan Alpler’e olan benzerliğiyle de dikkat çekiyor.



Toplamda 4 kilometrelik bir piste sahip olan ve yılın 6 ayı boyunca kayak yapılabilir biri durumda olan dağ, yerli ve yabanı turistlerin ilgi noktası olmak için hazırlıklarını tamamladı.

Turistik ve sportif açıdan cazibe vadediyor

Yepyeni projelerle desteklenecek olan kayak alanı, sportif anlamda bir çok etkinlik sunmasının yanı sıra turistik açıdan da büyük bir cazibe alanı olarak dikkat çekecek. Kayak merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının girişimlerinin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Hakkari Valiliği’nin de destekleriyle gözde bir mekan haline getirildi. 2013 yılından beri kayak merkezine yatırımlar yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, bölgeyi uluslararası alanda başarılı bir hale getirmeyi amaçlıyor.

DAKA’nın destekleriyle yapıldı

Sosyal anlamda imkânların kısıtlı olduğu Hakkari’nin bir bakıma akciğerleri haline gelen Merga Bütan, kayakçı gençlerle dolmaya başladı.  DAKA, kayak merkezi için 648 bin TL’lik bir desteği 2013 yılında sunmuştu. Bu destekle bir altyapı çalışması yenilenmesi yapılan Merga Bütan’da, bir kayak evi de inşa edildi.



Ardından 2017 yılında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan bir destek daha alan kayak merkezi için 8 milyon TL’lik bir hibe verildi. Böylece 4 kilometrelik bir pist uzunluğuna kavuşan kayak merkezine, Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi tarafından konaklama tesisleri de yapıldı. Tesislere ise Gençlik ve Spor Bakanlığı ve DAKA, 11 milyon TL’lik bir destek verdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da ayrıca, Mergabütan Kayak Merkezi’nin ülke için değerli bir yer haline geldiğini ve başarılarla ilerleyeceğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)