Hafta sonu için tercih Bolu

2020'nin ilk hafta sonu tatilinde Bolu'yu tercih eden vatandaşlar, Abant Tabiat Parkı ve Kartalkaya Kayak Merkezi'ne akın etti.

SEYAHAT 04.01.2020, 16:21
Hafta sonu için tercih Bolu

Köroğlu Dağı'nın 2 bin 200 metrekarelik zirvesinde bulunan, pistlerindeki kar kalınlığı yapay karlama sayesinde 1,5 metreyi geçen Kartalkaya, hafta sonu için Bolu'yu tercih eden tatilcilerin uğrak noktası oldu.

Kayak merkezindeki toplam 2 bin yatak kapasitesi bulunan oteller, tatilcilerin keyifli vakit geçirebilmesi için oldukça yoğun bir tempoda çalışıyor.

Kartalkaya'daki tatilciler toplam uzunluğu 70 kilometre olan pistlerde, snowboard ve kayak yaparak hafta sonu tatillerini değerlendiriyor.

Diğer yandan hafta sonu tatili için Abant Tabiat Parkı'na gelenler, kar kalınlığının 50 santimetreyi bulduğu göl kenarında yürüyüş yapmayı tercih ediyor.

Abant Tabiat Parkı bölgesinde yerel halkın hazırladığı pistlere gelen tatilciler, burada şambrellerle kayak yapmayı tercih ediyor. 

Hava sıcaklığının son bir haftadır gece saatlerinde sıfırın altına inmesiyle birlikte Abant gölünün kısmen donduğu gözlenirken, haftasonu tatili için İstanbul'dan Abant'a gelen Elif Ayvacı, Abant'ı çok beğendiğini belirterek, "Keşke biz de buralarda doğsaydık. Evimiz burada olsaydı. Çok güzel. Buralarda yaşayanlar şanslıdır." dedi.

Yorumlar (0)