Güneydoğu'nun serin rotası

Diyarbakır'a bağlı Çermik ilçesinde bulunan Sinek Çayı ve Kanyonu, bunaltıcı havalarda serinlemek isteyenleri misafir ediyor.

SEYAHAT 13.08.2022, 19:26 15.08.2022, 09:53
Güneydoğu'nun serin rotası

Sinek Çayı ve Kanyonu, kaplıcaları, peribacalarını anımsatan Gelincik Dağı, Şeyhandede ve Yabanardı şelaleleri ile dikkatleri üzerine çeken Çermik, bölge kentlerinden gelerek sıcak havalarda serinlemek isteyenler kadar yaz mevsimini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin de gözde mekanı oldu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıkların 40 dereceyi geçtiği kentlerde ikamet eden ve serin rota arayışında olanların sıklıkla tercih ettiği Sinek Çayı ve Kanyonu, serinlerken tabiatla da baş başa kalmak isteyenlere ev sahipliği yapıyor.

"Serinlemek isteyen herkesi ilçemize bekliyoruz"

Kaymakam Ramazan Polat, basın mensuplarına, ilçenin yaz mevsiminde yoğun misafir ağırladığını ifade etti.

Sıcak havalardan bunalanları ilçedeki Sinek Çayı ile Şeyhandede ve Yabanardı şelalelerine davet ettiklerini söyleyen Polat, Mezopotamya'nın 'altın üçgeni' olarak da isimlendirilen turizm güzergahında bulunan Çermik'in doğa, termal ve inanç turizmi yönünden önemli bir kapasiteye sahip olduğunu dile getirdi.

Polat, Türkiye genelinde bunaltıcı sıcakların yaşandığını, sıcaklığın sık sık 40 dereceyi aştığını kaydederek, yurttaşları Çermik'e davet etti ve burada serinlemeleri önerisinde bulunduklarını ifade etti.

"Gurbetçi yoğunluğu yaşanıyor"

"Yaşanan sıcaklarla birlikte Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır'dan insanlarımız ilçemize akın akın gelmeye başladı." diyen Polat, bunun kendilerini sevindiren bir gelişme olduğunu, ziyaretçilerin gelip, Çermik'te huzurlu ve mutlu vakit geçirmesini çok istediklerini aktardı.

Polat, ilçede son dönemlerde gurbetçi yoğunluğunun da yaşandığının altını çizerek, "Gurbetçilerimiz bizim baş tacımız. İlçemize gerçek anlamda değer katıyorlar. Onların da akın akın geldiği bir zaman dilimindeyiz." sözlerini sarf etti.













Yorumlar (0)