Gözelerin hayat verdiği doğa harikası: Girlevik Şelalesi

Dünya üzerinde bulunan en ihtişamlı şelalelerinden birisi olan Erzincan'ın il sınırları içerisinde bulunan Çağlayan Girlevik Şelalesi’ne kaynak sağlayan gözeler, birçok kişinin uğrak alanlarından bir tanesi oldu.

SEYAHAT 03.08.2022, 15:30 04.08.2022, 09:09
Gözelerin hayat verdiği doğa harikası: Girlevik Şelalesi

Munzur Dağının eteklerinde bulunan Kalecik köyünde, 9 farklı kaynak suyunun bir araya geldiği gözeler seyahat tutkunlarının rotası içerisinde yerini buldu.

9 kaynak suyu bir araya geliyor

Erzincan’ın merkezine ortalama 34 kilometre mesafede yer alan Kalecik köyündeki 9 kaynak suyuyla bir araya gelen gözeler adete saklı bir hazine gibi görülüyor. Munzur Dağı’nın eteklerinden inen ve 40 metreden dökülen Girlevik Şelalesi, kendisine hayat evren kaynak sularıyla muhteşem görüntüler ortaya çıkarıyor. Bunun yanı sıra manzarasının da görsel bir şölen sunduğu bölgede doğa yürüyüşü, piknik ve doğa kampı yapanlara denk gelmekte oldukça mümkün.

“Anlatarak ifade edilmez, yaşanmalı”

Vural Gümüş, arkadaşları ile beraber doğa yürüyüşü yapmak için Girlevik Şelalesine geldiklerini aktararak, “Şu anda Erzincan’ın Kalecik köyünde bulunmaktayız. Arkadaşlarla beraber doğa yürüyüşü yapmak için geldik. Burası her yönü ile çok güzel bir köy.

Erzincan da bulunan ve adını oldukça fazla duyduğumuz Girlevik Şelalesi’nin suyunun tamamıyla hayat bulduğu ve bu suyun ortaya çıktığı bölge tam da burası. Bu gölgeyi dolaşmak ve görmek biz doğaseverler adına oldukça eğlenceli. Ben buraya arkadaşlarımla geldim. Buraya gelerek piknik yapan insanlar da oluyor. Buraya gelinmeli, görülmeli ve gezilmeli. Burası anlatmakla ifade edilmez, sadece gezilerek anlaşılır” dedi.

Doğaseverler için bulunmayacak nimet

Köyde yer alan dağlık bölgede ve suyun içerisinde of road düzenleyen Burakhan Yıldız ise, “Şu anda Türkiye genelinde aşırı bir sıcak var. Bizde serinlemek için buraya geldik. Şelaleyi besleyen gözenin içerisindeyiz şuan. Bu bölgeler doğaseverler adına bulunmayacak bir nimet olarak görülüyor. Of road gibi etkinlikler düzenliyoruz burada. Havanın sıcaklığı 40 dereceyi buldu. Buradan çıkan su Çağlayan’ı besleyen suyun ana yeri. Erzincan’a yolu düşen olursa burayı görmeli” diye konuştu.

Yorumlar (0)