Görüntülemek için Ağrı'ya geliyorlar

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve dondurucu soğukların akabinde beyaza bürünen Ağrı'daki Balık Gölü, fotoğraf tutkunlarını konuk ediyor. Donmuş gölün üzerinde yürüyüş yapan misafirler, Eskimo usulü balık avını en iyi şekilde fotoğraf karelerine yansıtmaya çabalıyorlar.

SEYAHAT 31.01.2022, 20:24 02.02.2022, 09:37
Görüntülemek için Ağrı'ya geliyorlar

Taşlıçay ilçesine yaklaşık olarak 30 kilometre mesafede bulunan ve 'saklı bir cennet' olarak adlandırılan Balık Gölü, adaları, el değmemiş doğası, kuş ve balık türleriyle yılın her dönemi ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

İlkbahar mevsiminde açan rengarenk çiçeklerle misafirlerini cezbeden doğa harikası göl, hazana kadar kampçılara ve doğaseverlere ev sahipliği yapıyor.

Kış aylarının oldukça zorlu geçtiği bölgede donduran soğukların da etkisiyle tamamen buzla kaplanan göl, şu sıralar fotoğraf tutkunlarının gözde mekanlarından biri olarak öne çıkıyor. 

Eskimo usulü balık avı

Ankara, Samsun ve İstanbul başta olmak kaydıyla farklı kentlerden bir araya gelen fotoğrafçılar, kafileler halinde gölü ziyarette bulunuyor.

Donmuş gölün üzerinde yürüyüş yapan misafirler, köylüler tarafından karların temizlenip, buzların kırılarak gerçekleştirilen zorlu Eskimo usulü balık avını en iyi şekilde fotoğraf karelerine yansıtmaya çabalıyorlar.

"Bölge halkı çok candan"

Fotoğrafçı Faruk Akbaş, basın mensuplarına, ülkemizin çok zengin kültürü, tarihi ve doğal güzelliklere sahip bir ülke olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin her yerinde çok güzel bölgeler bulunduğunu söyleyen Akbaş, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin her yeri bizi şaşırtıyor, muhteşem bir coğrafyaya sahibiz. Türkiye'nin en yüksek rakımlı göllerinden biri de burası. Köylüler buzları kırarak balık avlıyorlar. Çıldır Gölü'nde de aynı yönteme şahit olmuştuk. Burası çok ilginç bir yer, herkesin gelip görmesini öneririm."

Gülay Sinan da Ağrılıların misafirperver ve sıcakkanlı olduklarını söyleyerek, "Hayatımda hiç bu kadar kar görmemiştim. Bölge insanı çok candan. Böyle bir yerde olmaktan dolayı mutluyum." sözlerini sarf etti. 





































Yorumlar (0)