Göçmen kuşların göç hareketi, Kuş Cenneti’nde başladı!

301 tane kuş türüne ev sahipliği yapan, Kayseri’nin doğal harikalarından bir tanesi olan ve ‘Kuş Cenneti’ olarak da bilinen “Sultan Sazlığı Milli Parkı” görsel bir şölene ev sahipliği yaptı. Bölgedeki kuşlar, göç için hazırlanmaya başladı. Kuşların göç için hareketliliği, adeta bir şölen oluşturdu.

SEYAHAT 28.02.2021, 10:56 28.02.2021, 13:42
Göçmen kuşların göç hareketi, Kuş Cenneti’nde başladı!

Kayseri il merkezine yaklaşık 86 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 301 kuş türünün bir arada yaşam sürdüğü Sultan Sazlığı Milli Parkı’nda görsel bir şölen oluştu. ‘Kuş Cenneti’ olarak da bilinen milli parkta bulunan kuşlar, havaların durumuyla birlikte göç içi harekete başladı. Develi, Yeşilhisar ve Yahyalı ilçe sınırları içerisinde bulunan büyülü kuş cenneti, özellikle Avrupa ve Afrika arasındaki göçmen kuşların kullandığı ana göç yolu olması nedeniyle de dikkat çekiyor.

Doğa fotoğrafçılarının uğrak mekanı

Göç hareketliliğinin yavaş yavaş başladığı Sultan Sazlığı’nda, kış aylarında 69 tür kuş düzenli olarak yaşamlarını burada geçiriyor. 18 kuş türü ise kış aylarında olağan dışı hallerde Sultan Sazlığı’nda yaşıyor. Toplamda 301 kuş türünün bulunduğu Sultan Sazlığı Milli Parkı, bölgeden, Türkiye’den ve yurt dışından gelen misafirlerini ağırlıyor. Doğa fotoğrafçılarının uğrak yerlerinden bir tanesi olan büyülü parkta ayrıca; 1300 metrelik yürüyüş yolu, gözetleme kuleleri ve manzara seyir tepeleri de yerli ve yabancı turistlere keyif sunuyor.

At ve kayık turları da yapılıyor

Göçmen kuşların göç hareketi, bu günlerde bölgeye gelen ziyaretçilere, görsel bir şölen oluşturuyor. At ve kayık turlarıyla beraber ayrı bir hizmeti de bulunan milli parkın içerisinde bir müze de bulunuyor. Son 6 senedir ziyaretçi ilgisinin yoğunlaştığı Sultan Sazlığı Milli Parkı’na, memeli türündeki kuşlar daha çok akın ediyor. Mart ayında bölgeye gelen kuşların yanı sıra; Alaca, kurt ve sansar gibi farklı hayvan türleri de burada bulunuyor. Ayrıca nesli yavaş yavaş tükenmekte olan hayvan türleri de milli parkta bulunuyor.

Yorumlar (0)