Göç yolundaki flamingolar, Çanakkale’deki Suvla Gölü’nde mola verdi!

Çanakkale’nin Büyün Anafarta köyü çevresinde bulunan Suvla Gölü, şu sıra önemli misafirler ağırlıyor. Göç yolunda sıcak bölge arayışında olan ve bahar aylarının gelmesiyle beraber Türkiye’yi de tercih eden flamingolar, gölde mola verdi. Göldeki sulak alanda konaklayan flamingolar, ortaya renkli görüntüler çıkardı!

SEYAHAT 21.04.2021, 13:47 22.04.2021, 11:48
Göç yolundaki flamingolar, Çanakkale’deki Suvla Gölü’nde mola verdi!

Suvla Gölü, şu sıra ağır ve önemli misafirler ağırlıyor. Göl yolunda bulunan ve sıcak alan bulmaya çalışan kuş türlerinden flamingolar, bu yolda Suvla Gölü’nde mola verdi. Suvla Gölü, Çanakkale Savaşları’nın yapılmış olduğu tarihi Gelibolu Yarımadası’nda bulunuyor. Yarımada’da yer alan Büyük Anafarta köyü yakınlarında yer alan Suvla Gölü, göçmen flamingolara ev sahipliği yapıyor.



Kafalarını suya daldırıp yemek arıyorlar

Yıllar boyunca yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan ve özellikle göçmen kuşların uğrak alanı olan Suvla Gölü, özelikle kuşların beslenme ihtiyaçlarını gidermeleri için önemli bir alan olarak dikkat çekiyor. Yüzlerce flamingonun mola verdiği ve bir anda akın ettiği göl, su üzerinde oluşturdukları ahenkli sıra ile enteresan bir görüntüye imza attı. Gölde renkli manzaralara imza atan flamingolar, resmen kartopsallık karelere imza attılar. Flamingoların gelmesiyle beraber doğa fotoğrafçılarının da akın ettiği Suvla Gölü, kafalarını suya gömerek suda balık arayışı içerisindeler. Flamingolar dışında başka kuş türlerinin de göle geldiğini aktaran Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, flamingoların yaklaşık 10 gündür gölde olduğunu belirtti.



Suvla Gölü’nün Kuş cenneti olması planlanıyor

Gölün tarihi ve askeri açından önemli olduğunu aktaran Kaşdemir, flamingoların yani Anadolu tabiriyle de turnaların göç yolunda mola verdiğini aktardı. Hem korunaklı hem de doğal bir alan içerisinde bulunduklarını belirten Kaşdemir, göç eden kuşların durağı haline geldiğini de sözlerine ekledi.

Gölü rehabilite etmeyi düşündüklerini de aktaran Kaşdemir, neredeyse bölgeyi bir kuş cennetine çevirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi. Kuş cenneti statüsü alabilmesi için Suvla Gölü’nün tüm şartları taşıdığını belirten Kaşdemir, flamingoların ve düşer kuş türlerinin özgürce istedikleri yaşamı sürdürdüklerini belirtti. Kaşdemir ayrıca, göldeki özgün ve doğal yapının bozulmamamsı için koruma çalışmalarının süreceğini de belirtti. 

Yorumlar (0)