Göbeklitepe, Şanlıurfa'ya ziyareti artırdı

Göbeklitepe'nin keşfi sonrasında Şanlıurfa'ya gerçekleşen uçuşlara yönelik yapılan aramalar 2019 yılında yüzde 69 arttı.

SEYAHAT 27.01.2020, 16:22
Göbeklitepe, Şanlıurfa'ya ziyareti artırdı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Göbeklitepe; Balıklıgöl, Şanlıurfa Kalesi, Fırfırlı Cami, Şanlıurfa Müzesi ve Eyyüp Peygamber Makamı gibi çok önemli yerlerin bulunduğu kente ilgi her geçen gün artırıyor.

Şanlıurfa'ya gerçekleştirilen uçuşlar için 2019'da yapılan bilet aramalarında bir önceki yıla kıyasla yüzde 69 artış oldu.

Yapılan yayınlar etkili oldu

Özellikle Göbeklitepe'yi anlatan dizilerin ve filmlerin yayınlanmasıyla Şanlıurfa uçuşları için uçak bileti aramalarında yalnızca geçtiğimiz aralık ayından bu zamana yüzde 22'yi bulan artık saptandı.

Bu artışı değerlendiren Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, Şanlıurfa’ya yapılan uçuşlar için uçak bileti aramalarında, Göbeklitepe'nin 2018'de UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne eklenmesinin de etkisiyle, yüzde 69 artış olduğunu ifade etti.

Hacıbayramoğlu, "Göbeklitepe'yi konu alan dizilerin son zamanlarda yayınlanmasıyla yaklaşık bir ayda bu ilimize uçak bileti aramalarında yüzde 22, otobüs biletinde ise yüzde 33 artış yaşandı. Göbeklitepe ile ilgili yapılan yayınlar şehrin popülaritesini yükseltmeye devam ediyor." diye konuştu.

Uygarlık tarihinin en eski tapınağı olduğu tahmin edilen Göbeklitepe'nin bulunduğu Şanlıurfa'ya uçak biletleri özel promosyonlar hariç 180 lira, otobüs bilet fiyatları ise 128 liradan başlıyor.

Yorumlar (0)