Göbeklitepe, karlı manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor!

Şanlıurfa’da bulunan ve tarihin sınıf noktası olarak adlandırılan Göbeklitepe’ye kar yağdı! Bölgede en son 4 yıl önce kar yağışı olduğu belirtilirken, etkili kar yağışıyla beraber kartpostallık görüntüler ortaya çıktı!

SEYAHAT 20.01.2021, 12:03 21.01.2021, 13:55
Göbeklitepe, karlı manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor!

Tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan ve UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Göbeklitepe’de şaşırtıcı bir gelişme oldu. Bölgede 4 yıl sonra ilk kez kar yağışı meydana geldi. Şanlıurfa’a en son 2017 yılında kar yağmış ve şehre bir daha kar gelmemişti.

Yaklaşık 12 bin yıllık geçmişi olan Göbeklitepe, Şanlıurfa il merkezine yaklaşık 22 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Örencik köyünün yakınlarında bulunan Göbeklitepe, tarihin sınıf noktası nitelendiriliyor ve bünyesinde T harfi biçiminde yaklaşık 12 tane yuvarlak bir şekilde dizilmiş dikili taşlar bulunduruyor. Yakın zamanda Göbeklitepe yakınında Karahantepe de bulunmuş ve tarihinin Göbeklitepe’den daha da eski olacağı düşünülüyordu.

Kar yağışıyla beraber, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı!

Bölgede çetin geçen soğuk hava şartlarının ardından etkili olan kar yağışı sonrası, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Göbeklitepe’yi Koronavirüs salgınına rağmen 2020 yılında 197 bin 912 kişi ziyarette bulunmuştu. 2019 yılında altın çağını yaşayan Göbeklitepe, o yılın “Göbeklitepe Yılı” olarak da ilan edilmesiyle beraber, ziyaretçi akınına uğramıştı.

2020 yılında salgın sebebiyle 3 ay kapalı kalan Göbeklitepe, salgına rağmen ziyaret edilmeye devam etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘Sanal Müze’ uygulamasına da dahil edilen Göbeklitepe, en çok ziyaretçinin geldiği ören yeri olarak da dikkatleri üzerine çekti.

Yorumlar (0)