Gizli kalmış şirin mi şirin bir tatil beldesi: Turunç

Turunç, Marmaris'in güney sahilinde, popüler sahil beldesi İçmeler'in yanında saklanmış muhteşem bir plaj beldesidir. 

SEYAHAT 08.07.2020, 17:30 08.07.2020, 17:47
Gizli kalmış şirin mi şirin bir tatil beldesi: Turunç

Turunç beldesi, tatilcileri ağırlamak için yıllar içinde sürekli büyüdü ancak bir şekilde bu küçük balıkçı köyünün rahat ve büyüleyici atmosferini korudu. Ormanlık tepeler ve dağlar arasında yer alan mükemmel bir Mavi Bayrak plajına sahiptir ve körfezin diğer tarafında daha fazla tepenin görülebileceği masmavi ve sakin bir denize sahiptir.

Büyüleyici manzarası ile sizleri karşılıyor

Turunç'a doğru giderken rampalı ve inişli eğri yol, Marmaris Körfezi boyunca bulunan ormanlık alan, tepeler ve güzel manzara ile çok heyecan vericidir. Yarım saatlik bir yolculuktan sonra aniden deniz kenarında tepelerin arkasında Turunç'u harika bir manzarayla göreceksiniz.

Mavi Bayrak ile tescillenmiş mükemmel plajlar

Deniz, mavi rengin tüm tonlarına sahiptir. Köyün arkasındaki tepeler çam ağaçları ile kaplıdır. Bölgede ayrıca çok çeşitli meyveler bulunur ve nar, meyve, incir, erik, keçiboynuzu ve ekşi portakal ağaçları ile kaplıdır. Turunç beldesinin adı da ekşi portakal kalitesinden gelmektedir. Eski bir balıkçı köyü olan Turunç, yatlar ve mavi yolculuklar için de çok popüler bir duraktır. Geceleri çok sayıda bağlanmış yat ve tekne görebilirsiniz ve restoranlar ziyaretçilerle doludur.

Turunç Koyu, plajların ve denizin mükemmel durumda olduğu, yatlar için yeterli altyapıya sahip olduğu ve temiz olduğu anlamına gelen mavi bir bayrağa sahiptir. Türkiye tatillerinizdeki tarihi atmosferde dinlenirken bir yandan da ince altın kumlar arıyorsanız, Turunç tam olarak da aradığınız yerdir. Burada yetişen kekik, defne yaprağı, adaçayı ve keçiboynuzu bitkileri, bu beldeye oldukça aromatik bir hava verir. Gündüz kumsalda güneşlenmeyen veya Turunç’un doğasına hayran olmayan bir turist bulmak neredeyse imkansız. 

Neler yapılabilir?

Burada, gece kulübü veya bangır bangır müzik çalan bir yer yok ve genellikle, buraya geleni turistlerin çoğu huzur ve sessizlik arayanlar. Ancak, gündüzleri sahil boyunca kesintisiz bir yürüyüş yapmak isteyen ancak aynı zamanda hoparlör ve lazerlerin altında stresinizi atmak isteyen insanlardansanız gece kulüpleriyle dolu Marmaris, sadece 40 dakikalık bir otobüs veya tekne yolculuğu mesafesindedir. 

Eğer beldenin otantik yerlerini de görmek isterseniz bu huzurlu yerde yürüyüş yapmanızı öneririz ve belki de el yapımı halılardan kendinize bir hediye olarak da alabilirsiniz. Kendi teknenizi kiralayabilir ve hatta Kumlubük ve Amos'un huzurlu koylarına ve minerallerin bulunduğu Fosforlu Mağaralara da gidebilirsiniz. Bu mağaraların büyüleyici kısmı ise  kayaların suya yansımasıyla mağaranın etrafında ışık saçan desenler ortaya çıkmaktadır.

Biraz daha enerjinizi atmak isterseniz su sporlarına da yönelebilirsiniz; sakin koy suları, jet ski, yamaç paraşütü, motorlu bot sürüşü, tüplü dalış ve şnorkelli yüzme için çoğu denizden daha fazla özgürlük sağlıyor.

Turunç, birçok otel, daire ve villa imkanı ile her bütçeye uygun kalacak yer imkanı sunuyor. 
 

Yorumlar (1)
Hayri Sağlam 4 yıl önce
Burayı daha öncede duymuştum güzel yerler. Yaza biletall'dan uçak biletimizi alıp eşimle beraber gideceğiz.