Gizemli dünyanın kapıları, Karaca Mağarası ile aralanıyor!

Gümüşhane’ye yaklaşık 20 kilometrelik bir mesafede bulunan ve Torul ilçesine bağlı Karaca Mağarası, ziyaretçilerini yerin altında bir yolculuğa çıkarıyor. 5 aylık bir bakım süresine girdikten sonra yeniden ziyarete açılan büyülü mağara, damlataşlarıyla eşsiz bir görüntüye sahip.

SEYAHAT 05.04.2021, 14:16 06.04.2021, 12:18
Gizemli dünyanın kapıları, Karaca Mağarası ile aralanıyor!

Gümüşhane il merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan, Torul ilçesine ise 17 kilometrelik mesafede yer alan Karaca Mağarası, yerli ve yabancı turistleri büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. Ziyaretçilerine yerin altında adeta gizemli bir dünya havası solutan mağara, neredeyse 150 milyon yıldır varlığını gösteriyor. 5 ay önce bakım çalışmaları nedeniyle kapılarını kapatmak zorunda kalan mağara, bakım çalışmalarının sona ermesinden hemen sonra yeniden ziyaret edilebilir bir hal aldı.  Koronavirüs salgını nedeniyle tedbirlerin alındığı düzende ve önlemler alınarak gezilebilen Karaca Mağarası, her yıl yüz binlerce turisti ağırlıyor.

Dünyanın sayılı damlataş mağaraları arasında bulunuyor

Aynı anda 20 kişiden fazla insanın giremediği mağarada, salgın nedeniyle sosyal mesafeye dikkat ediliyor. Karaca Mağarası, bünyesinde oldukça fazla Sarkıt ve dikit bulunduruyor. Ayrıca tavan yüksekliği açısından dünyanın sayılı damlataş mağaraları arasında yer alan Karaca Mağarası, 1500 metrekarelik alanda gezilebiliyor.15 dakika boyunca gezilebilen mağara, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirler doğrultusunda yeniden açıldı. Maskeyle gezilen mağara, zengin oluşumlarla beraber karstik bir mağara olarak da dikkatleri çekiyor. Yağmur ve kar suları, sarkıtlardan kireçle birleşerek akıyor.

Elips şeklindeki dört mağaranın birleşiminden oluştu

12 yılda da sadece 1 santimetre uzayan sarkıtlar, ziyaretçileri büyülüyor. Yılda yaklaşık 130 bin ziyaretçinin gezebildiği Karaca Mağarası, salgın döneminde az ziyaretçi tarafından gezildi. Yaz aylarının gelmesiyle beraber ve aşılanmanın başlamasıyla beraber daha çok kişi tarafından gezilmesi beklenen Karaca Mağarası, özellikle Karadeniz turu yapan ziyaretçilerin duraklarından oluyor. Elips şeklindeki dört bölümün birleşimiyle oluşan mağara, birçok renk çeşidini de içerisinde barındırıyor. İçerisine doğru girilince huni gibi genişleyen mağara, ziyaretçileri büyülüyor.

Yorumlar (0)