Gezi tutkunlarının yeni gözdesi: Vangölü Ekspresi

Gezi tutkunları, başkent Ankara-Tatvan seferini gerçekleştiren 'Vangölü Ekspresi' ile ilkbahar mevsiminde doğanın tekrar canlanmasıyla birlikte ortaya çıkan benzersiz manzaraya karşı, doğayla iç içe yolculuk etme fırsatı yakalıyor.

SEYAHAT 26.05.2022, 19:36
Gezi tutkunlarının yeni gözdesi: Vangölü Ekspresi

Dağların ve bölgenin doğal güzelliklerinin arasından geçen Vangölü Ekspresi, yabancı ve yerli yolcularına seyrine doyum olmayan manzaralar eşliğinde yolculuk etme olanağı sunuyor.

Unutulmayacak bir yolculuk vadediyor

Bitlis'e bağlı Tatvan ilçesine varan trendeki yolcular, ilkbahar mevsiminin gelişiyle renk renk çiçeklerin açtığı Muş Ovası'nın eşsiz güzelliği, Nemrut Dağı ile Van Gölü'nün benzersiz manzarası sayesinde asla unutamayacakları bir seyahat tecrübesi yaşıyor.

320 yolcu kapasitesine sahip

Sekiz vagonda toplam 320 yolcu taşıma kapasitesine sahip olan Vangölü Ekspresi'ne binenler, rayların tıkırtı sesi eşliğinde ve doğayla iç içe gerçekleştirdikleri yolculuk süresince karşılaştıkları manzaraları fotoğraf çekerek ölümsüzleştiriyor.

Seyahat tutkunlarının yeni gözdesi

Son dönemlerde gezi ve seyahat tutkunlarının yeni gözdesi olarak öne çıkan Vangölü Ekspresi ile bu sene yaklaşık olarak 20 bin kişi yolculuk yaptı.

"Tren yolculuğu da çok rahat"

Eşiyle birlikte seyahat eden Simay Kavras, basın mensuplarına, İstanbul'da ikamet ettiklerini ve tatil yapmak için Vangölü Ekspresi'ni tercih ettiklerini dile getirdi.

Trene Sivas'tan bindiklerini aktaran Kavras, duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Bizim tatil anlayışımız daha çok gezmek, kültürel ve doğal güzellikleri keşfetme odaklı. Bu kez Doğu Anadolu'yu tercih ettik. Bölge gerçekten çok güzel. Tren yolculuğu da çok rahat. Tatvan'dan Van'a geçeceğiz."

"İyi ki Vangölü Ekspresi'ni tercih etmişiz"

Abdullah Samet Kavras ise eşiyle tren yolculuğu yapmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Tren yolculuğu çok eğlenceli. Askerliğimi 13 sene evvel Tatvan'da yapmıştım. Bu kez eşimle birlikte gelmek istedim. Dağların arasından ve derelerden geçtik. İyi ki Vangölü Ekspresi'ni tercih etmişiz."

Yorumlar (0)