Gerçeküstü kalsit kenti: Pamukkale

Pamukkale, dağın sıcak ve mineral bakımından zengin sularla taşan beyaz kalsit travertenleri sayesinde sonsuza dek ünlenmiştir. 

SEYAHAT 12.12.2019, 17:35
Gerçeküstü kalsit kenti: Pamukkale

Pamukkale, ölmeden önce görülmesi gereken yerlerden bir tanesidie ve her yıl yaklaşık iki milyon turist tarafından ziyaret edilir. Pamukkale, doğanın sanatçı rolünü üstlendiği ve görkemli bir güzellik yarattığı yerdir. 

Donmuş şelaleleri ve sığ havuzların teraslarını andıran beyaz traverten kaskadları, hava ile reaksiyona giren kaplıcaların suları tarafından yaratılmıştır. Cazibesi, ilk olarak Romalılar tarafından fark edildi. Muhteşem Hierapolis antik kenti, Romalılar tarafından traverten yakınlarında kurulmuştur. Bu eşsiz traverten ve antik kalıntılar, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne yazılmıştır.

Sağlık ve güzellik kaynağı

Pamukkale, ilk görüşte ziyaretçileri büyüleyecek bir oluşuma sahiptir. Traverten büyüsü altında Bergama Krallığı, 2.000 yıl önce Hierapolis şehrini kurdu. O dönemde Hierapolis, termal sağlık merkezi olarak görev yapmış ve Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden gelen ziyaretçiler, sağlık veya güzellik arayışı içinde şehre akın etmiştir. Çağımızda, güzellik veya sağlık arayanlar hala termal havuzları kullanmaktadır. 

Yıllar yıllar önce yapıldığı gibi zamansız havuzlarda yüzmenin tadını çıkarabilir ve travertenin görkemli manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Bununla birlikte, binlerce yıl boyunca yaratılan doğal güzellik oldukça kırılgandır. Bu nedenle sadece belirli alanlar kürek çekmeye veya dalmaya açıktır. Tedavi arayanlar, antik kent ve traverten kenti çevresindeki termal kaplıca beldelerinde balneal tedavi, çamur banyoları ve masajların tadını çıkarmak için Pamukkale'de daha uzun bir konaklama ayarlamalıdır.

Pamukkale Arkeoloji Müzesi

Hierapolis antik kenti, oldukça iyi korunmuş bir şekilde zamanımıza ulaşmıştır. Antik çağın en uğrak yeri Roma Bahtı Evi olmalıydı ve şu anda aynı bina Arkeoloji Müzesi olarak kullanılıyor. Birçok eser, Hierapolis ve diğer yakın yerlerde yapılan kazılar sırasında ortaya çıkarıldı; heykeller ve diğer öğelerin bazıları müzede sergilenmektedir. 

Antik kentin sosyal merkezlerinden biri olan Gymnasium’un deprem yüzünden sadece birkaç sütunu geriye kalmıştır. 

Roma Tiyatrosu

Roma Tiyatrosu, Hierapolis'in en dikkat çekici özelliğidir; kalıntılara ve dağlara bakmaktadır. Dekoratif panelleriyle sahne alanı ve 12 bin seyirci kapasiteli oturma katları, özenle restore edilmiştir.

Gün batımının yarattığı eşsiz manzara

Pamukkale, ziyaretçilerine birçok benzersiz deneyim sunuyor. Gün batımının yarattığı muhteşem manzara keyfi ve travertenleri boyayan muhteşem renkler, ziyaretinizi uzatmak için bile yeterlidir.

Yorumlar (0)