Geçmişte korsanlar saklanıyordu: "Gizli bir cennet gibi"

Hatay'a bağlı Yayladağı ilçesi sınırlarında bulunan, mavi ve yeşili bir araya getiren doğası ve berrak deniziyle dikkati çeken Karamağara Koyu'na yerli ve yabancı ziyaretçiler yoğun bir şekilde ilgi gösteriyor.

SEYAHAT 06.09.2021, 22:31 07.09.2021, 14:29
Geçmişte korsanlar saklanıyordu: "Gizli bir cennet gibi"

Karadan 7 kilometrelik uzunluğundaki kıvrımlı yollardan geçilerek ulaşılan ve tarihte korsanların saklanmak için kullandığı koy, görenlerin beğenisini kazanıyor.

Samandağ ilçesinden tekne turları vasıtasıyla da ulaşılan Doğu Akdeniz'in başlangıç noktasındaki koy, denize girmek isteyenlerle birlikte dalış tutkunları, olta balıkçıları ve doğaseverlerin de uğrak yeri haline geldi.

"Herkes burayı görmeli"

Hatay'a bağlı Altınözü ilçesinden koya gelen Corc Dağlıoğlu, basın mensuplarına, bölgeyi birkaç sene evvel keşfettiklerini ve her sene düzenli olarak ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Karamağara'da denizin çok güzel olduğunu ifade eden Dağlıoğlu, "Karadan ulaşım çok zor fakat sahil, deniz, doğa çok güzel. Herkesin görmesini öneririm." diye konuştu.

"Gizli cennet gibi"

Almanya'dan ziyarete gelen Bambam Corgi de Karamağara'yı sosyal medya mecralarında gördüğünü ve çok etkilendiğini aktardı.

Her sene gelmeyi düşündüğünü belirten Corgi, "Burası adeta gizli bir cennet gibi, çok çok güzel. Türkiye'nin en güzel noktalarından, mutlaka görülmesi gereken bir bölge." şeklinde konuştu.

"5 senedir vazgeçemiyoruz"

Yaz tatilini geçirmek için Avrupa'dan memleketi Hatay'a gelen Reken Dağlıoğlu da Karamağara'ya ilk olarak 5 sene evvel geldiğini ve bir daha vazgeçemediğini söyledi.

Dağlıoğlu, denizin çok temiz ve berrak olduğunu belirterek, herkesin muhakkak görmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Ailesiyle birlikte Antakya'dan gelen 11 yaşındaki Can Sevinç de Karamağara'ya fırsat buldukça geldiklerini ve çok beğendiklerini kaydetti.















Yorumlar (0)