Fotoğrafik manzaralarıyla Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti dikkat çekiyor!

Samsun il merkezine yaklaşık 57 kilometre uzaklıkta bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, fotoğrafik manzaralarıyla fotoğraf sanatçılarının uğrak noktası oldu. Delta, yıl boyunca 359 farklı kuş türünü de bünyesinde misafir ediyor.

SEYAHAT 23.12.2020, 13:59 23.12.2020, 19:05
Fotoğrafik manzaralarıyla Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti dikkat çekiyor!

Samsun’un Bafra ilçesinde yer alan ve Bafra merkezine 17 kilometre uzaklıkta yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, fotografik manzaralarıyla son dönemin dikkat çeken mekânlarından bir tanesi oldu. 56 bin hektarlık alanı bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, yılda 359 birbirinden farklı kuş türüne ev sahipliği yapıyor.
 


 

Bölge bisiklet, akülü araç ve otobüslerle gezilebiliyor

Fotoğraf tutkunlarının uğrak noktalarından bir tanesi haline gelen delta; Yılkı atları ve mandaların yoğunlukta olmasıyla ve endemik bitki türlerini bünyesinde barındırmasıyla öne çıkıyor. Araç trafiğine kapalı olan bölgede kararın, Samsun Valiliği Mahalli Sulak Alan Komisyonu tarafından 4 Kasım 2017’de alındığı belirtildi. Sadece manda ve sığır sahiplerinin araçla gezilebildiği bölge, SAMKUŞ tarafından tahsis edilen bisiklet, akülü araç ve otobüslerle gezilebiliyor.



UNESCO’nun Dünya Doğal Mirası Geçici Listesi’nde yer alan bölge, dünyanın en önemli sulak alanlarından biri olarak dikkat çekiyor. Doğal yaşamın gözlemlenebildiği bölgede, tanıtım için her tülü çalışma yürütülüyor. Doğa fotoğrafçılarının bölgele gelerek, eşsiz güzellikleri tüm dünyayla paylaşmaları, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in gayesi… 

1. derece SİT alanı olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, RAMSAR sınırı içerisinde yer alıyor. Delta, 21 Nisan 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ‘Kesin Korunacak Hassas Alan’ olarak ilan edilmişti. Ayrıca Kızılırmak Deltası’nda doğal güzelliğiyle Galeriç Ormanı da gezilebiliyor.

Yorumlar (0)