Fotoğrafçılar görüntüledi: Adeta saklı cennet

Asırlık dokusu, bozulmamış doğası, tarihi dereleri ve taş evleriyle senenin her döneminde yerli ve yabancı turistleri cezbeden Bitlis'e bağlı Hizan ilçesi, hazan mevsiminde de fotoğrafçıların uğrak noktası haline geldi.

SEYAHAT 01.11.2021, 00:44 01.11.2021, 16:17
Fotoğrafçılar görüntüledi: Adeta saklı cennet

İlçeye bağlı olan köylerde, sonbahar mevsiminin doğaya yansıyan eşsiz renkleri kartpostallık sahneler oluşturuyor. Bahse konu güzellikleri kayıt altına alıp ölümsüzleştiren fotoğraf sanatçıları, yurttaşların yaklaşan çetin kış şartları öncesi hazırlıklarını da görüntüleme imkanı yakaladı.

"4 senede 6 defa geldik"

Bursa'dan yola çıkıp ilçeye gelen ve 10 kişiden oluşan grupta bulunan Ahmet Çetin, basın mensuplarına, fotoğraf çekebilmek için 4 senede 6 defa ilçeye uğradıklarını aktardı.

Doğa fotoğrafı çekmeyi sevenler için Hizan ilçesinin çok uygun bir yer olduğunu ifade eden Çetin, "İlçede doğaya ilişkin eşsiz manzaralar var. Eğer ülkemizde doğa fotoğraflarının nerede çekilebileceğini düşünen varsa yalnızca Yedi Göller'de değil gelip Hizan'daki bu doğa güzelliklerini muhakkak görmeliler ve arşivlerine bulundurmalılar." şeklinde konuştu.





























Yorumlar (0)