Erzurum’un “kırmızı periler diyarı” Narman Peribacaları  

Amerika Grand Kanyon ve Kapadokya Peri Bacaları karışımı görüntüsüyle herkesi kendine hayran bırakan Erzurum Narman Peribacaları, fotoğraf tutkunlarının yeni ilgi odağı oldu. 

SEYAHAT 04.08.2021, 13:24 06.08.2021, 09:22
Erzurum’un “kırmızı periler diyarı” Narman Peribacaları  

UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’nde bulunan Erzurum Narman Peribacaları, Amerika Colorado’daki Grand Kanyon ve Nevşehir Kapadokya’daki Peri Bacaları birleşimi görüntüsüyle dikkat çekiyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken; fotoğraf tutkunlarının gözde mekanı olan Narman Peribacaları, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi önderliğinde hazırlanan proje ile daha çok duyurulmak isteniyor. 



Kırmızı periler diyarında ATV’li safari 



Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği kırmızı periler diyarının oluşumunun 300 milyon sene öncesine dayandığı biliniyor. Narman ilçesinde bulunan 12 ayrı kanyonla birlikte görülmeye değer olan bu tarih, son 46 günde 128 otobüs dolusu turisti ağırladı. 



Atlı ve ATV’li safarileri, dinlenme alanları ve yürüyüş yolları bulunan peri bacalarını şimdiye kadar yaklaşık 37 bin turist ziyaret etti. Saatler süren fotoğraflama süreçlerinin ardından drone ile çekimleri yapılan bölgede toplam 62 kilometrelik vadi bulunuyor. Bölgede ilerleyen zamanlarda sıcak hava balonlu turların da yapılması planlanıyor. 





Yorumlar (0)