Erzincan’ın alternatif kayak merkezi Ergan, turistlerin gözdesi oldu!

Erzincan’da yerli ve yabancı turistlerin gözde mekânlarından bir tanesi haline gelen Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi, neredeyse 17 kilometreyi aşan pistleriyle dikkat çekiyor. Yaklaşık 8 yıl önce hizmete açılan kayak merkezi, dünya çapından bir çok organizasyonu da bünyesinde gerçekleştiriyor.

SEYAHAT 14.02.2021, 11:39 14.02.2021, 16:04
Erzincan’ın alternatif kayak merkezi Ergan, turistlerin gözdesi oldu!

8 yıldır ziyaretçilerine eşsiz bir kayak ve doğa ziyafeti sunan, Erzincan il merkezine yaklaşık 12 kilometrelik bir mesafede yer alan ve Erzincan Havaalanına da 13 dakikalık bir yol mesafesinde bulunan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor. 17 kilometreyi aşan pist uzunluğu ve kar kalitesiyle de dikkat çeken Ergan Dağı, yıllardır dünya çapında düzenlenen uluslararası etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Teleferik, saatte 2 bin 700 kişiyi taşıyabiliyor

Ulaşıma el verişli bir bölgede bulunan Ergan, birbirinden farklı zorluk dercesine ve uzunluğa sahip 6 pistiyle de oldukça dikkat çekiyor. Birbirlerine bağlantılı olan pistlerin uzunlukları ise, rakamsal olarak 1363 ile 2 bin 500 metre arasında değişiyor.
Dağ eteklerinde ayrıca, 2 bin 970 metre yüksekliğe kadar çıkabilen ve yeni teknolojiye düzenlenmiş bir telesiyej sistemi de bulunuyor. Teleferik sistemi, saatte 2 bin 700 kişiyi taşıma kapasitesinde bulunuyor.

Pist, ancak molalar verilerek tamamlanabiliyor

Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi, ayrıca ziyaretçilerine Ardıçlı Gölü kenarında eşsiz bir manzara fırsatı da veriyor. Sosyal tesisleri de bünyesinde bulunduran büyülü mekan, potansiyeli açısından da Avrupa'daki kayak merkezleri arasında ilk 3'e girebilecek bir yer olarak dikkat çekiyor.
Daha önce de Uluslararası Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Ergan Dağı’nda kayan turistler, pistin uzunluğu oldukça uzun olduğu için mola vererek tamamlamaya çalışıyorlar.

Yorumlar (0)