Emniyet’in ‘uçan göz’ünü kadın pilot uçurdu

Kurban Bayramı’ndaki 9 günlük tatili Muğla'nın Marmaris, Fethiye, Ula, Datça, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde geçiren tatilciler, tatilin bitmesinin ardından dönüş yolculuğuna geçti. Komiser Ebru Pilot'un idaresindeki helikopterle havadan gerçekleştirilen trafik denetiminde kavşaklarda yaşanan yoğunluk gözler önüne serildi.

SEYAHAT 17.07.2022, 17:31 18.07.2022, 13:54
Emniyet’in ‘uçan göz’ünü kadın pilot uçurdu

Kurban Bayramı’ndaki 9 günlük tatilin sona ermesinin ardından tatilciler, dönüş yolculuğuna geçti.

Havadan trafik denetimi

Yaz aylarında Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığınca Muğla Emniyet Müdürlüğü emrine verilen, tam donanımlı ve gece görüşlü ‘uçan göz’ helikopter ile Marmaris ve Fethiye çıkışının birleştiği Gökova Kavşağı, Ula geçişi, Sakartepe rampası ve Menteşe ilçesinde ortaya çıkan trafik yoğunluğu havadan görüntülendi. 'Uçan göz' olarak da adlandırılan helikopterin kadın pilotu Komiser Ebru Pilot koordinesinde düzenlenen havadan trafik denetiminde kavşaklarda yoğunluk görüldü. 

4 günde Muğla'ya 593 bin araç geldi

9 Temmuz’dan 12 Temmuz’a kadar İl Emniyet Müdürlüğü Plaka Tanıma Sistemi'nden Muğla’ya geçen araç sayısı 593 bin olarak açıklanırken, bu rakamın jandarma giriş noktaları ile 650 bin araca ulaştığı kaydedildi. 9 günlük bayram tatilinde de Milas, Denizli, Yatağan, Köyceğiz, Antalya ve Burdur istikametinden Muğla’ya, jandarma ve emniyet sorumluluk bölgelerinden giren araç sayısının 900 bine yükseldiği kaydedildi. 9 günlük tatilin ilk 4 gününde Muğla’ya, sadece Bodrum’a 155 bine yakın aracın giriş yaptığı, bu rakamın 9 günlük tatilde ise 300 bine yaklaştığı aktarıldı.

Yorumlar (0)