Ege'nin incisi İzmir için yemek rehberi!

Temel olarak bu rehber, İzmir'de yiyebileceğiniz en güzel yemekleri ve en iyi mekanları sunuyor.

SEYAHAT 22.12.2019, 12:40 22.12.2019, 13:20
Ege'nin incisi İzmir için yemek rehberi!

"Ege'nin İncisi" yani güzeller güzeli İzmir, lezzetli deniz mahsulleri dışında sunabileceği bir çok şey var. Lezzetli tatlılardan Ege ve Türk klasiklerine kadar İzmir'de tadını çıkarabileceğiniz mekanları sizler için derledik.

Ayşa Boşnak Börekçisi

Türk ev yemeklerine oldukça benzeyen Boşnak yemekleri sunan bu şık restoran, Abacıoğlu Han'da hem kapalı hem de açık yerde oturma imkanı sunuyor. Meze ekranından birini seçin ve varsa bir parça börek de deneyin. Ana yemekler bain-marie'de sergilenmektedir ve hem et hem de sebze seçenekleri içermektedir. 

Meşhur Hisarönü Şambalicisi

Şambali, badem dolu irmik, yoğurt ve şekeri pişirerek ve daha sonra pastayı tatlı şurupla doldurarak yapılır. 1942'de açılan bu ünlü şambalici, kaymak ile düzgün veya katmanlı versiyonlarıyla hizmet veriyor-kelimeler, lezzetini tarif bile edemez. Hisar Camii'nin arkasındaki kafelerden birinde kahvenin tadını çıkarmak için bir tane satın almalısınız. 

Köfteci Salih Arslan

Kemeraltı'nın Kestane Pazarı bölümünde, 1970 yılından bu yana piyaz ile birlikte servis eden ve tahmin edeceğiniz gibi oldukça lezzetli Makedon/Arnavut tarzı köfte yaparak hizmet veren bu gösterişsiz mekan, bu süreçte kendine özel bir kitle edinmiştir. Yanında güneşte kurutulmuş biber yemeyi de unutmayın! 

Deniz Restaurant

Kordon üzerinde yer alan bu köklü balık lokantası, İzmir Palas oteline bağlı ve şehrin en iyi restoranlarından biri olarak kabul ediliyor. Ana oturma yeri teras - öncesinde rezervasyon yaptırmaya dikkat edin. 

Dostlar Fırını

Dostlar Fırını, boyoz ve un, ayçiçek yağı ve az miktarda tahin ile yapılan kızarmış hamur işi yerel spesiyalitelerini denemek için en iyi yerdir. Geleneksel olarak Sefarad yemeği olan bu spesiyeller, haşlanmış yumurta ve bir bardak sübye (kavun tohumlarından ve şeker suyundan yapılan içecek) ile daha da güzel gidiyor. 

Can Döner

Kemeraltı'nın en sevilen kebapçısı Konak yakınında bulunur ve mükemmel bir İskender kebap (taze pide ile servis edilen iskenderin üzerine domates sosu ve tereyağı dökülür) keyfi yaşatır. İçeride veya sokak kenarındaki masalardan birinde yiyebilirsiniz.

Yorumlar (0)