Edirne'ye Bulgar akını: Adım atacak yer kalmadı

Türkiye'ye pasaport zorunluluğunun kaldırılmasını fırsat bilen Bulgarlar, Edirne’de pazarda adım atacak yer bırakmadı. 

SEYAHAT 12.08.2022, 16:47 20.10.2022, 17:42
Edirne'ye Bulgar akını: Adım atacak yer kalmadı

Alışveriş için Edirne’ye gelen Bulgar turistlerin sayısı, günden güne artıyor.

Şehir Bulgaristan plakalı araçlarla doldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla beraber Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye'ye gelişlerinde pasaport zorunluluğunun kaldırılmasını fırsat bilen Bulgarlar, artık Edirne'ye daha sık gelmeye başladı.

Sabahın erken saatlerinde Edirne’ye akın eden Bulgarlar, Ulus Pazarında soluğu aldı.

Giyimden züccaciyeye hemen hemen bütün ihtiyaçlarını Edirne'den karşılayan Bulgarlar, aldıklarını taşımakta zorlandı. Pazarda adım atacak yer bulunmazken, kentin her noktasına park edilen Bulgar plakalı otomobiller, şehri adeta istila etti.

Pazar esnafı mutlu

Bulgarların alışveriş cenneti olan Edirne'de esnafın yüzü gülüyor. Müşterilerinin yüzde 90'ını Bulgaristan vatandaşlarının oluşturduğunu söyleyen esnaf, alışveriş turizminin sürmesini istiyor.

Kimlik ile girişlerin esnafa nefes aldırdığını belirten Mehmet Yıldırım, “Alışverişler çok iyi oluyor. İyi ki bunun gibi bir şey çıkarttılar, her şey çok iyi çok memnunuz. Daha fazla gelmeye başladılar. Kalabalık var inşallah daha fazla gelmeye devam eder. Gıdadan giyime her şeyi alıyorlar” açıklamasını yaptı.

"Cuma günleri geliyoruz"

İhtiyaçları olan hemen her şeyi Bulgaristan Edirne’ye gelip almak isteyen Ceylan Nail “Cuma günleri alışveriş için Edirne’ye geliyoruz. Kimlik ile gelip gidebiliyoruz. Daha kolay ve iyi oldu böyle.” açıklamasını yaptı.

Türkiye’ye kimlikle girişlerin çok iyi ve kolay olduğunu söyleyen Sümeyye Bayram ise tekstilden gıdaya her şeyi Edirne’den aldıklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)