Dünyaca ünlü şelale çamur çağladı

Antalya'daki Düden Şelalesi'nin rengi birkaç gün evvel kenti etkisi altına alan şiddetli yağışın sonrasında kahverengiye döndü. Adeta çamur çağlayan şelale, tatil günü olması sebebiyle turistlerin ve yurttaşların uğrak noktası oldu.

SEYAHAT 01.01.2022, 20:35 03.01.2022, 09:13
Dünyaca ünlü şelale çamur çağladı

Düden Şelalesi'nin denizle bir araya geldiği noktada meydana gelen görüntü, muhteşem manzaralar oluşturdu. Yoğun yağışların sonrasında suya karışan alüvyonlar sebebiyle şelaleden çamur aktı. Çamurlu suların denizle bir araya geldiği bölgede denizin rengi ikiye bölündü. Şelaleden fışkıran su kabarcıkları güneşli havayla birleşince gökkuşağına dönüştü. Binlerce insan şelalenin her yer yerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. 

"Renk değişimi dün başladı"

Bora Alan adlı yurttaş, “Bugün tatil olduğu için yoğun bir kalabalık söz konusu. İnsanımız uzun zamandır evlerdeydi, hepimiz için büyük bir fırsat oldu. Şelalenin renginin dün değiştiğini gördük, bugün gündüz gözüyle de bakmak istedik. Yağış sonrası su miktarı arttı ve rengi değişti." şeklinde konuştu. 

"Türkiye'nin her rengi güzel"

Avrupa'dan gelen Demet Akpınar, kahverengi de olsa şelaleyi çok sevdiklerini kaydederek, “Türkiye'nin her rengi güzel. Aile olarak geldik, çocuklarımız da burayı çok sevdi. Şelalenin tüm güzelliklerini ölümsüzleştirdik." sözlerini sarf etti. 





















Yorumlar (0)