Dronelar, Türkiye’yi tanıtmak için havalanıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye Drone Festivali”, 12 profesyonel drone pilotu ile 12 farklı şehirde gerçekleştirilecek. Pilotlar, tarihi turistik yerlerin çekimini yaparak Türkiye’yi tanıtacak. 

SEYAHAT 24.08.2021, 09:05 25.08.2021, 09:24
Dronelar, Türkiye’yi tanıtmak için havalanıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından ilk kez düzenlenen “Türkiye Drone Festivali”, yakın zamanda başlıyor! Festival öncesinde Sarayburnu Limanı’nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Yardımcısı Çağatay Özdemir, “Söz konusu proje bizler için oldukça kıymetli. Esasında geçen sene bu projeyi yapmayı düşünmüştük fakat pandemiden dolayı olmadı. Bu dönemde yapmak nasip oldu. Proje ile Türkiye’nin turistik alanlarının tanıtılmasını amaçlıyoruz. Bu projenin şu anda gerçekleştiriliyor olması bizim için çok kıymetli çünkü ülkemizin tanıtımı, Türkiye’nin yurt dışındaki tanıtım stratejilerine katkısı anlamında oldukça mühim.” 

Festival, 28 Ağustos’ta sona erecek 

Dünyanın dört bir yanından gelen profesyonel FPV Drone pilotları, 28 Ağustos’a kadar Türkiye’nin önemli bölgelerini tanıtmak için birbirleriyle yarışacak. Pilotlar İzmir, Sivas, Denizli, Şanlıurfa, Nevşehir, Adıyaman, Hatay, Mardin, İstanbul, Van, Muğla ve Antalya’da çekimler yapacak. Çekim kategorileri ise sağlık, su, inanç ve tarih olacak.  



Yabancı yarışmacılar ile kıyasıya mücadele edilecek 

Festivalde Türkiye’den Burak Altıparmak, Berkay Efe, Cumhur Büyüktaş ve Oğuz Albayrak yer alırken İspanya’dan Sergi Hernandez Lopez, İsviçre’den Ivan Surikov, Fransa’dan Vladimir Metivier, Antoine Gaetano ve Colas Feuillie, ABD’den Reme Raul Morales ve Ian Rinefort ile İngiltere’den Luke Bannister yer alacak.  

Görüntüler, eylül ayında görücüye çıkacak 

FPV Dronelar tarafından çekilen görüntüler, Türkiye Drone Festivali’nin internet sitesinde 20-25 Eylül tarihlerinde yayınlanacak. En iyi video, 5 gün boyunca sürecek halk oylamasında seçilecek. Festivalin ödül töreni ise 30 Eylül’de düzenlenecek. 

Yorumlar (0)