'Doğu'nun gizli denizi'ne ziyaretçi akını

Elazığ’da hava sıcaklıklarının artmasını fırsat bilen yurttaşlar, 'Doğu'nun gizli denizi' olarak da bilinen Hazar Gölü'ne adeta akın etti.

SEYAHAT 13.06.2022, 20:43
'Doğu'nun gizli denizi'ne ziyaretçi akını

Ülkemizde derinliği ile ilk sıralarda konumlanan, 6 kilometre genişliğe ve 22 kilometre uzunluğa sahip olan Hazar Gölü'nün kıyıları yurttaşların akınına uğradı. Özellikle çevre kentlerden gelen yurttaşlar, denize uzak olmaları sebebiyle tatil için bu gölü tercih etti. Saklı kenti ve iki adası bulunan gölün çevresindeki çadır alanları ve apart oteller tatilcilerin uğrak mekanı oldu. Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayan gölde tatilciler tekne turu, deniz bisikleti, şemsiye, şezlong gibi imkanlar da bulabiliyor.

"Burası bölge için büyük bir lütuf"

Yeni sezonda ziyaretçilerini ağırlamaya başladıklarını söyleyen işletme sahiplerinden Fırat Bahçeci, "Salgının etkisinin azalmasıyla birlikte doluluk oranlarımız bir hayli arttı. İşlerimizin daha da açılacağını düşünüyoruz. Yalnızca Elazığlılar gelmiyor, çevre kentlerden gelenlerin sayısı da oldukça fazla. Misafirlerimiz buradan mutlu olarak ayrılıyor. Burası bölge için büyük bir lütuf. Bölge turizmine büyük katkısı var fakat daha çok ilgi ve alaka gösterilmesi gerekiyor." diye konuştu. 

"Harika bir konumda"

Batman’dan geldiğini söyleyen yurttaşlardan Nedim Boğuş, “Serinlemek için buraya geliyoruz. Bölge halkı da oldukça misafirperver. Burayı herkese öneriyorum." dedi. 

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte izin günlerinde dostlarıyla buraya geldiklerini kaydeden yurttaşlardan Muhammet Orman, "İzin günümüzü burada geçirmek istedik. Herkes buraya gelip görmeli. Turizm yönünden harika bir konumda." sözlerini sarf etti. 













Yorumlar (0)