Doğu Ekspresi'ne biniyorlar, uçakla dönüyorlar

Kış aylarında Ankara ile Kars arasında seyahat eden Turistik Doğu Ekspresi, gezginlere unutulmaz anlar yaşatıyor. Ankara'dan Kars'a giden yolculardan bir kısmının uçakla geri döndüğüne ilişkin haberler ise seyahate ilişkin tartışmalara neden oluyor.

SEYAHAT 23.11.2022, 17:34 24.11.2022, 09:39 Hakan Öksüz
Doğu Ekspresi'ne biniyorlar, uçakla dönüyorlar

Son yıllarda popüler hale gelen Doğu Ekspresi, Türkiye'deki kış turizminin vazgeçilmezleri arasına girdi. Kış aylarında Ankara'dan Kars'a ya da Kars'tan Ankara'ya seyahat için Doğu Ekspresi'ni tercih eden turistler, eşsiz bir deneyim yaşıyor. Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum'un muhteşem kış manzaralarını görme imkanına ulaşan gezginler, bu anları fotoğraf makineleriyle ölümsüzleştiriyor.

İlk sefer 12 Aralık'ta 

Turistik Doğu Ekspresi treni, bu sezonun ilk seferine 12 Aralık'ta çıkacak. Tren biletlerinin bin 300 liradan satışa sunulduğu belirtiliyor. Başkent Ankara'dan yola çıkarak eşsiz manzaralar eşliğinde Kars'a ulaşan yolcuların bir kısmının uçakla geri dönmesi, Doğu Ekspresi ile ilgili tartışma başlattı.

Yolculuk 26 saat sürüyor

Doğu Ekspresi treninin Kars'tan dönerken Divriği ilçesinde durmasının da tepkilere yol açtığı belirtiliyor. Yemekli vagonlarında dörder kişilik masaların bulunduğu Doğu Ekspresi treninde bunun dışında örtülü kuşetli ve pulman vagonlar da yer alıyor. Ankara'dan yola çıkan tren, yaklaşık 26 saat içinde Kars'a varıyor.

Yorumlar (0)