Doğu Anadolu’nun yeni mekanı Bingöl Hesarek, kayak tutkunlarını bekliyor!

Soğuk havaların geldiği ve kar yağışının etkili olduğu şu günlerde Doğu Anadolu Bölgesi, kış sporu sevenlerinin akınına uğruyor. Bu merkezlerden bir tanesi de Bingöl’de bulunan Hesarek Kayak Merkezi oldu. Minimal yapısıyla merkez, ziyaretçilerin ilgisini çeken bir mekan olarak dikkat çekiyor.

SEYAHAT 11.02.2021, 16:44 12.02.2021, 13:51
Doğu Anadolu’nun yeni mekanı Bingöl Hesarek, kayak tutkunlarını bekliyor!

Bingöl il merkezine yaklaşık 34 kilometrelik bir mesafede yer alan Hesarek Kayak Merkezi, kış sporlarını sevenlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Yılın her kış mevsiminde ve 6 ay boyunca karın eksik olmadığı Bingöl Hesarek, gözde kayak merkezlerinden bir tanesi olarak dikkat çekiyor. 2 bin 500 rakımlık bir yüksekliği olan Hesarek Dağı’nın eteklerinde yer alan Hesarek Kayak Merkezi,  devlet yatırımı olarak inşa edilmişti.

Yeni sezon başından bu yana, 12 bin 500 kişi ziyaret etti.

Profesyonel ve amatör kayakçıların akın ettiği kayak merkezi; pistleri, teleski, telesiyej ve babylift mekanik sistemleriyle birlikte ziyaretçilerine keyifli zaman geçirme fırsatı sunuyor. Bingöl Havalimanı’na yaklaşık 45 kilometrelik bir uzaklıkta bulunan Hesarek Kayak Merkezi, pandemi nedeniyle tedbirlere uygun bir şekilde hizmet sunuyor. 20 Ocak 2021’de sezonun açılışını yapan Hesarek Kayak Merkezi, o günden bu yana 12 bin 500 kişiye hizmet verdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden ziyaretçiler tarafından tercih edilen kayak merkezi, kayak ve paraşüt gösterilerine ev sahipliği yapıyor. Kolay bir ulaşım imkanı olan kayak merkezi; otellerindeki uygun fiyat imkanları ve karın uzun süre yerde kalması gibi avantajları ile ilgi görüyor.

Yorumlar (0)