Doğaseverlerin gözde rotası

Bitlis'e bağlı Hizan ilçesindeki Koçlu köyünde senelere meydan okuyan taş evler, ilkbaharda doğa tutkunlarının en fazla tercih ettiği rotalardan biri konumuna geldi.

SEYAHAT 30.05.2023, 18:14
Doğaseverlerin gözde rotası

Hizan kırsalındaki derin vadilerin yamaçlarında kurulan köydeki tarihi taş evler, günümüzde turistler, gezginler ve fotoğraf sanatçılarından yoğun ilgi görüyor.

Düzenledikleri turlar çerçevesinde köye gelenler, dar sokaklardaki doğal hayatı, bölgedeki yeşil örtüyle bütünleşmiş tarihi taş evleri görüntülüyor.



"Yoğun ilgi üzerine ikinci turu düzenledik"

Van Vadi Doğa Sporları Kulübü mensupları da yaklaşık olarak 300 senelik tarihi taş evleriyle ziyaretçiler tarafından tercih edilen yerlerin ilk sırasında gelen Koçlu köyüne gezi organize etti.

Başkan Ömer Demez, özellikle kış ve ilkbahar mevsiminde bölgeye yoğun ilgi olduğunu ifade etti. 

Tarihi taş evlerin ilkbahar mevsiminde insanları kendine hayran eden bir manzaraya büründüğünü kaydeden Demez, "Ziyaretçiler bölgenin manzarasına, tarihi taş evlerine hayran kalıyor. Bu sene çok yoğun ilgi üzerine ikinci defa tur düzenledik. Kış mevsiminde de birkaç defa tur düzenleyeceğiz." diye konuştu. 



"Köy halkı çok cana yakın"

Doğa tutkunu Eşref Yıldız ise Koçlu köyünün tabiatı ve tarihi evleriyle çok güzel olduğunu dile getirerek, "Köyün tümü taş evlerden meydana geliyor. Evler iki katlı. Köy halkı çok cana yakın. Köyün kuş bakışı manzarası ve dar sokakları muazzam. Herkesin muhakkak görmesi gereken bir yer." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)